Narodna biblioteka poklanja knjige Nišlijama

NIŠ

Na trgu kod TC „Kalča“, na štandu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ vlada ogromno interesovanje za besplatnim knjigama. Narodna biblioteka na ovaj način želi da čestita predstojeće praznike građanima Niša.

„Danas delimo potpuno besplatno preko hiljadu naslova, uglavnom potpuno novih knjiga, koje smo i mi dobijali od darodavaca, i delimo građanima Niša. Ogromno je interesovanje. Presrećna sam što vidim da ljudi vole knjige i jako je lepo da imamo čast da na ovaj način čestitamo građanima predstojeće praznike“, rekla je direktorka Narodne biblioteke Sonja Šuković.

                                Odeljenje Knjige za decu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“, obeležava 75 godina rada i tim povodom je organizovan veći broj aktivnosti i beleži povećan broj korisnika.

                                 Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ je predstavila i „putujuću biblioteku“. Vozilo sa policama, na kojima se nalaze knjige za sve uzraste.

                                   „Dobili smo ogroman poklon od Ministarstva kulture, koje je prepoznalo potrebe naše biblioteke i grada Niša. Kroz projektnu aktivnost dobili smo izuzetno visok novčani iznos, nabavili najsavremenije vozilo, opremili ga najboljim sertifikovanim policama za tu namenu. Taj fond knjiga čine izuzetna izdanja, potpuno nove knjige, od dečje literature do beletristike i stručnih knjiga“, dodala je Sonja Šuković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare