Nakon natkrivanja pijace Boško Buha i preseljenje Cvetne pijace

NIŠ

Javno-Komunalno Preduzeće ’’Tržnica’’, čeka odobrenje  Skupštine grada, na osnovu kojeg bi moglo da uzme kredit od 60 miliona dinara za pokrivanje pijace ’’Boško Buha’’. Time će biti stvoreni uslovi, da se na ovu lokaciju, preseli Cvetna pijaca i konačno otvori Beogradska Kapija na niškoj Tvrđavi, kaže Goran Đorđević, direktor JKP “Tržnica”.                           

“Razmišlja se o kreditu sa grejs periodom i dzgogodišnjom otplatom.Sada su krediti dosta povoljni tako da vredi investirati.Obzirom da “Tržnica” nema dugovanja, nema kreditnih zaduženja niti  dugovanja prema dobavljačima, smatramo da je pravo vreme za investicije. Što se tiče samog vremena početka radova, ukoliko budemo dobili odobrenje na Skupštini, radovi će krenuti nakon raspisivanja tendera. Ukoliko tender bude raspisan septembra, već u okrobru može da se krene sa radovima. Bude li sve kako treba, a nadam se da hoće, možemo do nove godine, eventualno januara ili februara iduće godine da pokrijemo pijacu Boško Buha a samim tim rešimo Cvetne pijace i oslobađanje Beogradske kapije”, keže Goran Đorđević, direktor JKP “Tržnica”.

                         Pijaca ‘’Boško Buha’’ prostire se na površini od preko 40 ari. Ima preko 400  robnih tezgi, od kojih je veliki broj slobodan,što  je dovoljno za prelazak 200 tezgi sa Cvetne pijace, objašnjava Đorđević i dodaje da je za pokrivanje pijace potrebno oko 5 meseci.

                     Da li će naselja ‘’Ardia’’, biti nova lokacija Tvrđavske zelene pijace, još nije izvesno.

                       “Tu postoje predlozi nekih novih lokacija, koliko sam ja upućen to ništa nije konačno, radi se samo o predlozima i idejama.Do konačnog rešenja potrebno je da prođe neko vreme, a kada budemo dobili pravu lokaciju mi ćemo se složiti sa tim obzirom da je “Tržnica” javno komunalno preduzeće čiji je osnivač grad. Očekujemo da to bude dobra lokacija i ukoliko dođe do preseljenja zelene pijace svi zakupci tezgi al ii sugrađani koji kupuju na pijacama budu zadovoljni”, kaže Goran Đorđević.

                     Tvrđavska pijaca raspolaže sa 600 tezgi,magaciom i lokalina,od kojih je tokom leta popunjeno 90 odsto kapaciteta.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare