Nakon dve godine Gradska uprava i dalje nije srušila zazidan prozor redakcije ,,Ok radija”

VRANJE

Nakon dve godine od izgradnje nelegalnog objekta, kockarnice kod OK radija kojom je zazidan i prozor redakcije gradska vlast u Vranju i dalje nije srušila ovaj objekat. Sada, kada su našli firmu za rušenje ,,nemaju projekat za rušenje objekta”.

Za nelegalnu gradnju direktor firme ,,Collosseum gest” Stefan Ilić kao odgovorno lice dobio je godinu i po kućnog zatvora bez nanogice i 400.000 dinara, a firma Colleseum gest kao fizičko lice treba da plati 5 miliona dinara. Iza ove firme stoji vlasnik kockarnice Dejan Nikolić Kantar koji je bio osuđen na 14 meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema vlasnici OK radija i finansiskoj direktorki i godinu i po za ugrožavanje njihove sigurnosti.

Gradska vlast koja koristi garažu pored samog objekta OK radija i kladionice nakon više neuspelih raspisanih tendera i pokušaja direktne nagodbe sa firmama u javnom i privatnom vlasništvu, u martu prošle godine zaključila je sporazum sa firmom sa Novog Beograda ,,Mito Progress & Construction” koja će izvoditi radove. U aprilu ove godine raspisan je tender za izradu projekta.

Podsetimo se, pretnje vlasnici radija Oliveri Vladković su počele kada je odbila da potpiše saglasnost za izgradnju kladionice. Nakon što je postavljena prva skela ispod prozora u novembru 2021. Vladković je to prijavila građevinskoj inspekciji.

Nakon razbijanja stala kafića ,,No comment” iz čijih se izvora finansira OK radio, uništavanje inventara i nizom pretnji koje su usledile, 6. juna 2022. godine kada su novinari došli na posao prozori redakcije OK radija bili su zazidani.

,,Želim da napomenem da je posle svega nemoguće raditi. Zaposleni su preplašeni, uslovi rada su otežani, a zbog prozora koji je zazidan napravljen je vakuum i ne može da se radi. Klime su u prostorijama koje je on zagradio, tako da ni njih ne možemo da koristimo. Pretnje koje je on izrekao su se ostvarile”, rekla je Vladković na suđenju.

Pretnje preko telefona koje su bile odgovor na tužbu ,,da kafić nikad neće raditi”, obistinile su se, ,,No comment” ne radi od avgusta 2022. godine.

Vladković i Ivanova su i dalje pod policijskom zaštitom, dok paradoksalno Nikolić koji je na izdržavanju kazne zbog ,,OK radija” i dalje ima profit od rada kladionice.

Nikolić je više puta osuđivan zbog ugrožavanja sigurnosti i neovlašćenog organizovanja igara na sreću a protiv njega se trenutno vode još tri postupka zbog pretnji zaposlenom u Okružnom zatvoru u Beogradu, nasilja prema bivšoj devojci i pretnji bivšem načelniku Policijske uprave Vranje.

Trenutno je na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno – popravnom zavodu Nišu zbog ugrožavanja sigurnosti vlasnice Ok radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Stalna radnu grupu za bezbednost novinara često je posećivala ovaj grad dajući podršku ovom slučaju koji je predsednik ANEM-a i član Stalne radne grupe za bezbednost Veran Matić označio kao jedan od najopasnijih i najozbiljnijih slučajeva po bezbednost novinara.

Povodom slučaja ,,OK radija” reagovala su mnoga novinarska i medijska udruženja i organizacije kod nas i u svetu. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare