Najzad završeni radovi na 4,6 kilometara puta Leskovac-Lebane

LESKOVAC-LEBANE

Deo državnog puta Leskovac-Lebane u dužini od 4,6 kilometara u potpunosti je presvučen završnim slojem asfalta. Vrednost ovih radova je 176,6 miliona dinara, a finansijer je preduzeće „Putevi Srbije“. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao da se uređuju svi prilazi gradu.

„Pored radova koji se intenzivno izvode ovde, završena je rekonstrukcije Bulevara Nikole Pašića, 320 miliona, završen je put od Brestovca do ulaza u Leskovac, 65 miliona, zatim put Leskovac-Vlasotince sa 283,3 miliona dinara, prilaz iz pravca Bojnika, odnosno deonica prema Petrovcu vredna 25 miliona dinara. U toku su radovi na putu Leskovac-Vučje, odnosno na prvoj fazi rekonstrukcije do Strojkovca u dužini od 9,5 km i vrednosti 282 miliona dinara. Ono što odgovorno tvrdim je da do sada nikada niste mogli da vidite istovremeno ovoliko radova. Kao što sam rekao, svi pravci su obuhvaćeni, prema Grdelici, Vlasotincu, Bogojevcu, Bojniku, Lebanu, Vučju. Na prostoru u naselju Stara stočna pijaca ste takođe mogli da vidite veliki broj mašina i parcela koje se pripremaju za izgradnju, što je opet dokaz da je u Leskovcu stvorena jedna pozitivna poslovna klima i u Leskovcu će se i dalje graditi sve dok se svi putevi ne dovedu u jedno solidno stanje, karakteristično za prave gradove.“

Gradonačelnik je najavio i da će u narednom periodu otpočeti i rekonstrukcija ulice Devet Jugovića, kao i staze na brdu Hisar.

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja” govoreći o tehničkim detaljima radova rekao je da posle asfalta sledi uređenje bankina i trotoarskih površina kroz naseljena mesta.

„Na ovom delu puta je urađena kompletna rekonstrukcija kolovoza, od zemljanih radova, preko zamene tampona i ugradnje dva sloja asfalta, a radovi su izvedeni kvalitetno. Očekujemo da se u toku dana radovi privedu kraju, kako ne bi bilo potrebe za daljim obustavama saobraćaja.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare