Najzad počelo asfaltiranje ulice Bore Stankovića u Vranju

VRANJE

Mnogi Vranjanci, a posebno žitelji ovog dela Ulice Bora Stanković nisu mogli da veruju da je najzad krenulo asfaltiranje, s obzirom da je od zvanične najave da će to biti učinjeno za dva meseca od početka rekonstrukcije ove veoma važne saobraćajnice, do sada prošlo skoro osam meseci.

Dakle, toliko se kasni sa radovima. Reklo bi se nikom ništa.

Samo kad se dočekalo.

Mesecima su građani gledali kako se obavlja rekonstrukcija, slušali „buku“ mašina, „gutali“ prašinu od koje nisu mogli da otvore prozore svojih domova, „gvacali“ po blatu kada padne kiša. 

I nije to ništa.

Ono što zabrinjava je čijenica da je trotoar širok manje od dva metra. Doduše to je i najavljeno, ali stručna javnost nije reagovala. A sada kad je to napravljeno vidi se da tu prolaznici neće moći ni da se mimoiđu.

Strašno.

To je očigledno urađeno da bi se iscrtala mesta za parking. Na kontu bezbednosti građana trotoar je sužen. A tu su dvorišta i kuće mnogih stanovnika Vranja. Mnogi su već vremešni ljudi, a ima puno i male dece.

Kada su 9. oktobra 2019. godine najavljeni radovi, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da će tokom rekonstrukcije biti uređena kompletna javna rasveta, postavljeni betonski stubovi sa led rasvetom i kandelaberima.

„Urađen je i poseban projekat  koji je usaglašen sa rekonstrukcijom ove ulice, a odnosi se na kompletnu zamenu drvoreda i postavljanje žardinjera uz ozelenjavanje dela šetališne površine“, rekao je tada prvi čovek grada.

Od toga za sada nema ništa, sudeći po trenutnom izgledu ovog dela ulice. Nema mesta za drvored koji je svojevremeno krasio ovu ulicu, a ni za kandelabere. Jedino ako ih ne „smeste“ na kolovoz ove izuzetno prometne saobraćajnice.

Sve je moguće.

U subotu su počeli radovi na asfaltiranju dela ulice u dužini od 210 metara. Postavlja se prvi, noseći sloj asfalta, na deonici od raskrsnice Prvomajske i Ulice Esperanto do Ulice Pariske komune.

Nakon postavljanja prvog sloja asfalta i na ostale dve deonice, uslediće  završno asfaltiranje.

Ukupna vrednost projekta uređenja jedne od najvažnijih ulica u Vranju, dužine 710 metara, iznosi 205 miliona dinara.

U okviru rekonstrukcje predviđeno i postavljanje novih vodovodnih, elektro, kablovskih i tele-komunikacionih instalacija., objavljeno je na zvaničnom Gradskom sajtu. Nije navedeno koliko je utrošeno para. Kada su počeli radovi baratalo se sa cifrom od 67 miliona dinara.

Ova gradska saobraćajnica jedna od najznačajnijih i najzahtevnijih u gradu i za saobraćaj je zatvorena od početka oktobra prošle godine.

A kada će profunkcionisati, to će se tek videti. Sudeći po prvoj deonici, neće skoro. Dotle neka nam je Bog u pomoći.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare