Najteže prema Oruglici i Ravnom delu

LESKOVAC

Preduzeće ”AB Kop” iz Vlasotinca, kome je poveren posao zimskog održavanja ulica i puteva u Leskovcu, od sinoć se nalazi u II stepenu angažovanja. Saobraćajnice u gradskom jezgru su prohodne, a uprkos visini snežnog pokrivača, stiže se i do najudaljenijih delova gradske teritorije, potvrdjuju nam iz ovog preduzeća.

Ekipe ”AB kopa” na terenu su od sinoć. Gradske ulice su posute industrijskom solju i one su, prema rečima šefa smene, Dragana Momirovića, prohodne:

–          Jedan kamion smo jutros poslali ka Vučju, Fabrici vode, Nakrivnju i Čukljeniku, drugi je rašćišćavao put ka Sejanici i Dedinoj Bari, a sada je usmeren ka Babičkom i Smrdanu,a treći, pošto je jutros čistio prilaz do Zlokućana, Jašunje i Jašunjskih manastira, puni se materijalom i biće upućen u Tulovo, Zagužane, Zoljevo, Kopašnicu i Slatinu.Utovarna lopata angažovana je prema Stupnici,Piskupovu, Gornjoj i Donjoj Kupinovici, a grejder od danas,čisti put od Barja ka Oruglici i Ravnom delu. Tamo je u ovom trenutku najteža situacija, jer su smetovi u ovom delu grada visine od pola do dva metra. Duva izuzetno jak vetar, koji stvara nanose. Do večeri će se  mašina vratiti u Leskovac, dopuniti gorivo i ponovo biti upućena na istu lokaciju.

”AB kop” se nalazi u drugom stepenu angažovanosti i sve ekipe su pojačane mašinama i kamionima. Najveći broj saobraćajnica je vlažan od istopljenog snega, ali na pojedinim putevima ima ugaženog snega, dodaje Momirović:

–          Potrebna je maksimalna opreznost i pojačana budnost, jer su putevi, zbog naslaga snega vrlo klizavi, ali je najvažnije da se i do najudaljenijih delova grada može stići. Ulice u gradu posipamo industrijskom solju, a lokalne i opštinske puteve mešavinom rizle i kamenog agregata.

Momirović ističe da se prognoza  danonoćno prati i prema najavama, slab sneg provejavaće jugom Srbije danas i sutra, ali te nove količine padavina, ne bi trebalo da naprave dodatne probleme ni putarima, ni vozačima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare