Najmoderniji audiometar od danas na ORL Klinici KC Niš

NIŠ

ORL Klinika KC Niš od danas je opremljenija i bogatija za moderan aparat za proveru sluha , audiometar,  štampač i jedan kompjuter  koji će služiti za proveru sluha pacijenata ove klinike. Donator ovog aparata je Kompanija Sani optik iz Niša.

“Ova donacija je veoma značajna za našu kliniku i za sam Klinički centar jer mi opslužujemo više od dva miliona građana jugoistočne Srbije i u našoj klinici rade subspecijalisti audiolozi koji se bave problemom oštećena sluha i ranom detekcijom oštećenja sluha. Ovaj aparat će svakako doprineti kvalitetnoj proveri sluha naših građana i postavljanju prave dijagnoze a samim tim i pravilne terapije”, rekao je  prof. dr Dušan Milisavljević direktor ORL Klinike KC Niš.

Aparat je stigao na ORL Kliniku i već se mortira, i kako kaže dr Milisavljević, već od danas će biti u upotrebi.

“Proverili smo ga. Izuzetan je, nov, moderan dizajn, savremen aparat”.  

Izražavajući zahvalnost donatorima, Kompaniji Sani grupi i Sani optik na razumevanju na socijalnoj odgovornosti, dr Milisavljević je potencirao da iako se radi o privatnj firmi , rukovodstvo ove firme ja shvatilo potrebu saradnje sa državnim institucijom kao što je Klinički centar Niš.

“Ovo je način i prilika da se pokaže i drugim kućama i kompanijama da ne može samo da se dobija od Kliničkog centra , nego treba nešto i da se pomogne, jer se time pomaže građanima Srbije”, kaže dr Milisavljević.

Koliko je za pacijente i za Kliniku značaja donacija govori podatak da je do pre godinu dana , kada je dr Milisavljević preuzeo rukovođenje ORL klinikom, u upotrebi je bio samo jedan, veoma star aparat za otkrivanje i utvrđivanje oštećenja sluha.

“ Više od 40 godina je bio u upotrebi stari aparat. On se češće kvario nego što je radio. U proteklom periodu smo uspeli da, isto donacijom, dobijemo jedan audiometar. Ovo je drugi audiometar, tako da je ORL Klinika iz Niša  jedina klinika koja ima dva posebna punkta za proveru sluha u Srbiji. Ovim se pokazuje i ozbiljnost u radu i rukovođenju ustanovom tercijalnog nivoa.”

ORL Klinika, kako kaže direktor dr Milisavljević je i kadrovski i  opremom osposobljena da primi veći broj pacijenata, što je veoma važno s obzirom da je sve više ljudi kojima je potreban slušni aparat a pre toga utvrđivanje oštećenja sluha.

“ Na žalost oštećenje sluha se javlja i kod mladih i kod starijih osoba. Normalno je da tokom godina sluh slabi jer slušne ćelije u unutrašnjem uvu polako odumiru i sluh godinama postaje sve slabiji i gubi se”, dodaje dr Milisavljević.

ORL Klinika niškog Kliničkog centra je savrema , opremljena klinika.

“ Mi sada imamo kapacitete da bez problema, zastoja i listi čekanja, pregledamo svakog pacijenta, što je meni , kao direktoru bio cilj – da omogućim prvo zapošljenim na Klinici kvalitetne uslove rada a još važnije da građanima Srbije, našim pacijentima pružimo najkvalitetniju dijagnostiku i lečenje. Pacijenti sa juga Srbije, od Kladova, Preševa , Kruševca Leskovca, Vranja… dolaze u našu zdravstvenu ustanovu i ovde dobijaju odgovarajuću, na visokom nivou zdravstvenu zaštitu” , zaključuje prof. dr Dušan Milisavljević direktor ORL Klinike KC Niš.

Vesna Stojaković direktor prodaje i marketinga u kompaniji Sani grup i Sani optik kaže da je ovu kompaniju podstaklo da sarađuju sa ORL Klinikom u Nišu kvalitet koji suu prepoznali u radu ove ustanove

„ U današnje vreme , čini mi se, najlakše je prepoznati kvalitet.. Mi smo prepoznali upravo to – jednu veliku promenu koja je nastupila u niškoj ORL klinici. Promena podrazumeva jednu drugačiju komunikaciju sa svima nama koji zajedno da njima pokušavamo da radimo u korist naših pacijenata oštećenog sluha. Odreagovali smo upravo na to, sa željom da damo doprinos tom naporu da kvalitet bude bolji. Želimo da ono što pružamo našim građanima bude onako kako se to radi u Evropi i u svetu i to je zapravo bila inicijalna kapisla. Kada smo videli da se stvari krećuu smeru u kome i mi želimo da se razvijaju naše kompanije , želeli smo da budemo deo toga“

Govoreći o donaciji, audiometru koji si poklonili ORL Klinici kaže da su „ Zahvaljujući dobroj volji dobili šansu da damo svoj doprinos. Nije lako tražiti da uzmete deo doprinosa kada znate kako radi ovaj tim ovde. Mi se bavimo ublažavanjem slušnih oštećenja kod osoba. Ako tražite deo njihovih zasluga onda morate ozbiljno da radite svoj posao. Ideja nam je bila da upravo doniranjem jednog savremenog aparata podstaknemo dodatno taj kvalitet. Zajedno smo u ovom poslu .Onde gde ovaj tim stane, kada utvrdi oštećenje sluha, nastupamo mi sa idejom da damo kvalitet života tim osobama, dobrim odabirom slušnog aparata. Značajno je da zajedno radimo kako bi oni kojima je to potrebno poboljšali sluh ali i u slučaju preventivnog delovanja. Nismo imali dilemu“ dodaje Vesna Stojaković.

Klinika za bolesti uva, grla i nosa koja je  formirana još 1969. godine poslednjih godina uvedi brojne savremene dijagnostičke i terapijske procedure poput impedansmetrije,  otoakustičke emisije,  akustičke evocirane potencijale, endovideostroboskopiju  i druge metode.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare