Najmlađe Nišlije se plasirale na Državno finale Sportskih igara mladih

 NIŠ

Najmlađe Nišlije, devojčice i dečaci, koje se bave sportom i ove godine će moći da učestvovati na Sportskim igrama mladih koje se održavaju u Splitu. Za odlazak na Sportske igre mladih ekipe i pojedinci se kvalifikuju preko Karavana radosti i prijateljstva koji je održan i u Nišu. Konačna oduka o tom ko će od maldih sportista Niša otići u Split odlučiće se na Državnom takmičenju.                                

 Učesnici Državnog finala biće atletičari i mali fudbaleri iz Niša. Od osmoro mladih atletičara koji će predstavljati jugoistok Srbije, petoro ih je iz Niša. Plasman na Međunarodnu završnicu u Split pokušaće da izbore Luka Vasić, Petra Milošević, Nikola Miljković, Lara Đorđević i Tara Stevanović.

                                  Prošlogodišnji učesnici Međunarodne završnice u Splitu, ekipa “Srećkovo jato”, pokušaće da ponove uspeh. U finalnoj utakmici na turniru malog fudbala za dečake 2012. godište i mlađe, dečaci iz Niša bili su bolji od svojih vršnjaka iz Kruševca i tako se plasirali na završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

                                   Državno finale Igara u Srbiji odžaće se od 10. do 18. jula u Banji Ždrelo. Međunarodna završnica na kojoj se druže najbolji iz sve tri zemlje učesnice, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, održaće se od 19. do 25. avgusta u Splitu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare