Najboljim recitatorima, autorima likovnih i literarnih radova uručene nagrade

VRANJE

Povom Savindana učenici koji su osvojili neko od prva tri mesta, nagrađeni su na svečanosti „Učenici Svetom Savi u čast“ koja je priređena u Domu vojske.

Nagrađeni su najbolji recitatori i autori likovnih i literarnih radova iz redova predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, a promovisan je i časopis „ Srećni dani“ koji je ove godine uredila Osnovna škola „Radoje Domanović“.

Manifestaciju je otvorio predsednik skupštine Dejan Tričković.

„Okupili smo se po 29. put da bi se iznova setili briljantnog uma i svestrane ličnosti Svetog Save. Vodio je državničku politiku, učvrstio srpsku pravoslavnu crkvu, ali je za sve nas, najvažniji njegov prosvetiteljski rad, rad na opismenjavanju, razvoju kulture i književnosti“, rekao je predsednik Skupštine grada.

„Njegovi napori poslužili su i vama, draga deco, kao inspiracija i vi ste samim tim zakoračili na svetosavski put. Želim vam da na njemu istrajete, jer je to put obrazovanja, učenja, rada. Na taj način možemo da pokažemo, svi zajedno, da su skromnost i znanje i dalje vrline“, istakao je predsednik Skupštine Tričković.

Nagrađeno je 27 učenika osnovnih i srednjih škola i predškolaca na teritoriji grada Vranja.

Pre toga u Galerije Narodnog univerziteta u Vranju otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola koji su se takmičili u okviru „Svetosavske nedelje“. Prikazano je 65 radova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare