Najbolji sportisti Vlasotinca Katarina Trajković i Bogdan Zdravković

VLASOTINCE


Sportiskinja godine opštine Vlasotince je Katarina Trajković, članica ženskog rukometnog kluba ,,Vlasotince”, koja je najbolji strelac svoje ekipe a bila je i član reprezentacije Prve lige Srbije grupa ,,Istok”, dok je u muškoj konkurenciji za sportistu godine proglašen Bogdan Zdravković, član atletskog kluba ,,Vlasotince” koji ima izvanredne rezulatate u bacanju kugle i diska.


Predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince Milan Jović i sam uspešan trener i sportski radnik u vlasotinačkom bokserskom klubu istakao je da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za sport a da su se takmičari iskazali na pravi način na takmičenjima gde su učestvovali.

“Hvala sportskim radnicima za uloženi trud u radu sa svojim sportistima, gde mnogi od njih daju i sopstveni novac za potrebe klubova u kojima rade i time pored škole i roditelja daju najveći doprinos za razvoj sportske ličnosti mladih ljudi. Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost i zdravlje – poručio je predsednik Jović, upućujući čestitke svim sportistima za postignute rezultate na sportskom polju u toku ove godine.
Vlasotinačka opština izdvaja značajna sredstva za sport i sportiste, a predsednik opštine Zoran Todorović je poručio da je tako budžetom predviđeno i za 2019.godinu.

“Izdvajamo sredstva onoliko koliko možemo, a to i možda nije dovoljno, mada time mogu da se pokriju sve sportske aktivnosti na teritoriji opštine Vlasotince. U godini koja je pred nama trebalo bi da se uradi grejanje i klimatizacija u Sportskoj hali, da se završi sportska hala u osnovnoj školi ,,Siniša Janić”, kao i da se reše vlasnički problemi sa DTV ,,Partizan” do sredinu naredne godine a da se potom uradi projekat i možda do kraja godine dobiju sredstva za sanaciju ovog objekta, od koga bi korist trebalo da ima osnovna škola ,,8. oktobar” a bio bi na usluzi i samim građanima”, poručio je prvi čovek vlasotinačke opštine Zoran Todorović.
Nagrade ,,Zaslužnim saradnicima saveza” pripale su Sportsko rekreativnom centru ,,Vlasina” i Skupštini opštine Vlasotince.
Za svaku pohvalu je gest organizatora ove svečane priredbe što su se setili da posthumno nagrade gimnastičare koji su 1968.godine na Tjentištu osvojili prvo mesto, a ovom prilikom prigodne nagrade primili su njihovi najbliži, a priznanja su otišla na ime: Novice Kovačevića, Ivana Sešeka, Novice Stojkovića, Dragiše Stojkovića, Petra i Aleksandra Stojanovića i Velibora Dinkića. Dugačak i iskren aplauz od strane prisutnih na ovoj svečanosti za one koje nisu više živi, bila je još jedna dirljiva zahvalnost za uspešne rezultate tadašnjih vlasotinačkih gimnastičara.
Prigodna odličja su dobili i gimnastičari koji su te 1968.godine pobedili u Partizanskom višeboju na Tjentištu, a nagrade su dobili: Živojin Dinkić, Dragiša Nešić i Jovan Petrović.


Takođe su nagrađene i gimnastičarke koje su 1968.godine pobedile u Partizanskom višeboju održanom u Žiči, a nagrađenu su: Olgica Živković Rajković, Slobodanka Dinkić ,,Danče Orašanče”, Milka Krstić, Slobodanka Danka Jović, Sevlija Cakić, Ljiljana Anđelković, Mirijana Vidosavljević i Nada Simić.
Za sportskog radnika proglašen je Miroslav Milosavljević, direktor fudbalskog kluba ,,Vlasina”, a trener godine je Ivan Stanojević trener kluba dizača tegova ,,Vlasina”. Sportski klub godine je Odbojkaški klub ,,Vlasina”.
Lepa priznanja dobili su i najmlađi takmičari, i to oni koji najviše obećavaju i oni su naslovljeni kao ,,Sportske nade”:
Tamara Mitrović i Luka Stojanović (FK ,,Jedinstvo”), Dimitrije Kocić (KIK boks klub ,,Vlasotince”), Kristina Kocanović (KIK boks klub ,,Veligor”), Marko Stojanović i Boris Stojanović (FK ,,Vlasina”), Jovana Stanković (ŽFK ,,Rosulja”), Momčilo Momčilović (ŠK ,,Vlasotince”), Marija Dimitrijević (AK ,,Vlasotince”), Vuk Đenić ( karate klub ,,Šoto Kan”), Aleksa Petrović (OKK ,,Vlasotince”), Pavle Marković i Anđelina Andrejević (SU ,,Pokret”), Mina Stefanović (OK ,,Vlasina”) i Bogdan Ivković (ORK ,,Vlasotince”).
Posebna nagrada za ,,Životno delo u sportu” pripala je Jovici Petroviću, bivšem rukometašu i uspešnom rukometnom sudiji i to na najvišem stepenu rukometnog takmičenja u našoj zemlji.
Predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare