Najbolji na Gastrokupu Novi Sad

LESKOVAC

U organizaciji „Zelene doline“ i Strukovnih kuvarskih udruženja Srbije organizovan je Gastrokup na kome je Akademiju strukovnih studija Južna Srbija odsek za poslovne studije smera menadžer tehnologije hrane i gastronomije predstavljalo troje studenata. Oni su u svakoj od 15 kategorija uspeli da osvoje medalju, ukupno 12 zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu medalju, čime su proglašeni i za najbolju školu na ovom takmičenju.

Momčilo Conić, profesor gastronomije, dodaje da je najbolji šef kuvar među 30 takmičara Nemanja Stevanović, takođe student ove ustanove, a da je škola tradicionalno učestvovala u kompletnoj prezentaciji autohtonih namirnica s ovih prostora.

„To su naši brendovi roštilj, ajvar, sprža i sve to je prezentovano na moderan način. Veoma smo zadovoljni rezultatom, s obzirom na čitavu epidemiološku situaciju u kojoj se nalazimo. Sada se polako spremamo za međunardno takmičenje koje nas očekuje u februaru mesecu u Instambulu.“

Ivica Zdravković, profesor gastronomije, se zahvalio predsednici akademije Dragani Ranđelović, jer je prepoznala značaj ovog takmičenja.

„Mi smo ovim nagradama obelili obraz. Škola je proglašena za najbolju na teritoriji Srbije, a deca su veoma ponosna što su mogla da predstavljaju ne samo svoju školu, nego i grad Leskovac.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare