Najbolji guslar iz Marovca kod Medveđe

NIŠ-MEDVEĐA

Pobednik 28. Festivala guslara Srbije je član Društva guslara Ratko Pavlović Ćićko-Niš, sveštenik Milan Doderović rodom iz Marovca kod Medveđe a guslari niškog društva su osvojili prvo mesto i u ekipnoj konkurenciji gde su u finalu imali četiri predstavnika.

U Nišu je prošlog vikenda održano državno prvenstvo guslarskih društava Srbije kao 28. Festival Saveza guslara Srbije. Prvog dana na programu su bila polufinalna takmičenja odakle se najboljih dvadeset guslara plasiralo u finale, koje je bilo na programu u nedelju drugog dana takmičenja.

Osim takmičarskog dela, domaćin manifestacije Društvo guslara Ratko Pavlović Ćićko-Niš je takmičarima i gostima ponudilo bogat program upoznajući ih sa bogatom kulturnom i istorijskom tradicijom Niša. Kolektivnom posetom grobu Serdara Jola Piletića na starom groblju u Nišu, Spomen sobe u Komandi kopnene vojske, posetom Čegru i Ćele Kuli gosti i učesnici su imali prilike da se upoznaju sa velikom i burnom prošlošću Niša i izrazili zahvalnost domaćinima za priliku koja im je omogućena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare