Najbolja truba se svira u Vranju, u Gornjoj Čaršiji

VRANJE

U Gradskoj kući u Vranju, gradonačelnik dr Slobodan Milenković priredio je prijem za dobitnika “Prve trube” na 58. saboru trubača u Guči i njegov orkestar koji je osvojilo treće mesto.

Čestitajući Stefanu na osvojenom priznanju, gradonačelnik je podsetio da ovaj vrstan trubač nastavlja porodičnu tradiciju čiji se članovi iz Guče, u Vranje, decenijama vraćaju sa nagradama.

“Nastavljaš porodičnu tradiciju od Bakije Bakića preko njegovog sestrića, a tvog dede Ekrema Mamutovića, odnosno Milana Mladenovića i oca Nenada. Zaista jedna blistava porodična tradicija i karijera koja može da se nasluti za mladog Stefana da će da prezentuje naš grad i Srbiju i van granica zemlje”, rekao je dr Milenković.

On je dodao da se “najbolja truba svira u Vranju, u Gornjoj Čaršiji”.

Prva truba ovogodišnjeg Sabora u Guči Stefan Mladenović  je kazao je da je veoma srećan što je opravdao poverenje Grada i svojih sugrađana.

“Pripremali smo se dugo i u veoma jakoj konkurenciji uspeli da budemo najbolji. Ovo je specijalna nagrada samo za Vranje, da se zna da su trubači iz Vranja najbolji. U mojoj familiji su to dokazali moj deda, otac, evo sada i ja. ”, kazao je on.

Iskustvo i znanje talentovanom trubaču preneo je njegov otac, vrstan muzičar majstor trube, dobitnik brojnih priznanja Nenad Mladenović.

“Najradosniji i najsrećniji sam čovek od ovog Sabora na kome je za “Prvu trubu” proglašen Stefan. Draža mi je ova nagrada nego kada sam je ja dobio. Niko još nije pobedio u takvoj konkurenciji  od 20 orkestara. Ovo je najveći broj prijavljenih orkestara. Ovo je timski rad. Vranje bez nas ne može, a ne možemo ni mi bez naše opštine. Vranje nam godinama pomaže i mi smo doživotno zahvalni. Hoćemo da budemo najbolji i da Vranje bude najbolje”, rekao je Stefanov otac.

On je dodao da će nastaviti lepu tradiciju koju je započeo još Bakija Bakić i da veliku zaslugu za sve što su postigli duguju profesoru Ratku Selistareviću.

Gradonačelnik Vranja je na prijemu Stefanu Mladenoviću poklonio zlatnu značku grada. Za kraj ovog susreta usledilo je zajedničko fotografisanje.

Pre prijema u Skupštini grada Stefan je sa orkestrom prodefilovao glavnom ulicom svirajući poznate vranjske pesme.

Na Dragačevskom saboru za 58. godina dodeljeno je 168 najvećih priznanja. Od toga na jug Srbije otišla su 64.

Od Bakije Bakića do Stefana Mladenovića u Vranje su, sa ove značajne manifestacije, stigle 24 značajne nagrade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare