Najbolja predstava na Boriniim pozorišnim danima „Ana Karenjina“

VRANJE

Po odluci stručnog žirija predstava „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta najbolja je na 41. „Borinim pozorišnim danima“ u Vranju. Žiri u sastavu Milena Pavlović, glumica, Vladimir Lazić, reditelj i Zoran Maksimović, teatrolog, ovu odluku saopštio je, u sredu veče, nakon što je izvedena poslednju predstavu takmičarskog programa festivala.

Stručni žiri odlučio je da nagradu za dramaturgiju, dramatizaciju ili adaptaciju dodeli Zlatku Pakoviću, za dramatizaciju romana Enesa Halilovića u komadu ,,Ako dugo gledaš u ponor“, Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru.

Nagrada „Borisav Stanković“ za najbolju mušku ulogu pripala je Arpadu Mesarošu, za ulogu Vronskog u predstavi „Ana Karenjina“, a za najbolju žensku ulogu Marti Bereš za lik Ane u istom komadu.

Po oceni publike najbolja predstava ovogodišnjeg festivala je ,,Ako dugo gledaš u ponor“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar, koja je dobila ocenu 4,89 i kojom je završen takmičarski deo festivala.

Novopazarski ansambl prvi je dobitnik novoustanovljene nagrade koja nosi ime nekadašnjeg upravnika vranjskog pozorišta i osnivača „Borinih pozorišnih dana“, Radoslava Radivojevića.

Nagrade laureatima biće uručene večeras, poslednjeg dana festivala, kada će u čast nagrađenih glumci Narodnog pozorišta Priština izvesti predstavu „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića u režiji Isidore Goncić.

Tradicionalna kulturna manifestacija „Borini pozorišni dani“, koja je, ove godine, nakon četiri decenije organizovanja, preimenovana u festival, počela je, 23. oktobra, izvođenjem komada Branislava Nušića „Pučina“, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Egona Savina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare