Najbolja fotografija Anite Janković iz Vranja

VRANJE

Na foto konkursu „OBJEKTIVno Vranje“, pobedila je Anita Janković iz Vranja čija je fotografija pod nazivom „ATD“, dobila najbolju ocenu žirija koji je radio u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Zoran Džonov.

U obrazloženju žirija navodi se da je odluka doneta jednoglasno, da je fotografija tehnički najbolja, najubedljivija i „ima priču“.

Drugo mesto pripalo je Slobodanu Stojkoviću iz Vranja, za fotografiju „Gradsko šetalište ispred višeg suda“.

Žiri nije imao lak zadatak, jer se nekoliko fotografija  našlo u užem izboru za drugo mesto.

Treće mesto pripalo je Gordani Dimitrijević iz Vranja za fotografiju „Beli most noću“. Ovu odlluku donela je publika koja je do 25. avgusta u ponoć imala priliku da glasa za jednu od 93 fotografije koje su ispunile tehničke uslove za učešće na konkursu na kome je pristiglo 113 radova.

Pored nagrađenih autora, žiri je obavio i selekciju fotografija koje će se naći na izložbi koja je planirana za 7. septembar. Ljubitelji umetničke fotografije moći će da pogledaju radove Dejana Ristića, Despota Anđelkovića, Gorana Mitića, Ivana Trajkovića, Lidije Ristić, Marije Mitić, Marka Stanojevića, Mirjane Ristić, Mite Ristića, Mladena Živanovića, Nemanje Miloševića, Olje Simović, Predraga Mladenovića, Rastka Belića, Siniše Jovanovića, Slađane Tasić i Slavoljuba Simonovića.

Sponzor nagrada za pobednike konkursa je „Beta komerc“ iz Vranja.

Projekat OBJEKTIVno Vranje podržan je od grada Vranja, na konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture.

Organizator Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornos ističe da bi ovaj konkurs mogao da preraste u tradicionalno okupljanje ljubitelja fotografije koji su svojevrsni hroničari grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare