Najavljuju pozitivno poslovanje “Doma” u 2021. godini

LESKOVAC

Dragan Stojiljković, vd direktor JP „Dom“ kaže da ovo preduzeće planira da u 2021. godini konačno krene da posluje pozitivno.

„U okviru toga su planirani ukupni prihodi od 66,4 miliona. Od toga su subvencije 46 miliona, 18,4 sopstveni prihodi i prihodi od usluga koje planiramo da pružimo široj populaciji, a dva miliona ostali prihodi. Projektovani rashodi za 2021. godinu su 65,9 miliona, što znači da bi dobit iznosila oko 0,5 miliona. Najevća stavka u rashodima su zarade, a na osnovu dogovora sa zaposlenima planiramo da u narednoj godini isplatimo, pored redovnih, i dve zaostale plate. „Dom“ ima ozbiljno kašnjenje iz prethodog perioda od 12 zarada zaposlenima. Izrađena je nova sistematizacija i planiramo novu organizaciju.“

Direktor Stojiljković kaže da je ažurirana imovina sa kojom grad raspolaže po stambenim jedinicama, lokalima i garažama.

„Pojačana je disciplina u naplati, pokrenuti postupci za ranija potraživanja koji su dugo stajali u fiokama i zahvaljujući tome uspeli smo da za dva ipo meseca smanjimo obaveze preduzeća za 5,8 miliona i stvorimo poziciju da je naplata veća za 40% nego što je bila u prvih devet meseci. Subvencije su planirane kao i pre rebalansa, a radi se o poslovima čuvanja nepokretnosti javne svojine grada.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sofi Marso
Sofi Marso
3 godine pre

Najzad dosao odgovoran, strucan i kvalitetan direktor a rezultati se vec vide. Puno uspeha zelim novom direjtoru i JP Dom-u.