Najavljuju pojačan nadzor sprovođenja protivepidemijskih mera

LESKOVAC

Na osnovu dopisa iz Kriznog štaba, a koji je stigao u kabinet načelnika Jablaničkog upravnog okruga, održan je sastanak sa svim inspekcijama, kako republičkih tako i lokalnih, te je napravljen plan za dalju kontrolu primene protivepidemijskih mera, saopšteno je danas.

U ovaj nadzor uključene su republičke inspekcije (sanitarna, inspekcija rada, tržišna, veterinarska, turistička, saobraćajna, poljoprivredna), republička poreska inspekcija kao i inspekcije lokalnih samouprava sa teritorija Jablaničkog okruga i komunalna milicija Grada Leskovca. Koordinisani inspekcijski nadzor usmeriće se ka ugostiteljskim objektima, objektima za organizovanje svadbi i drugih privatnih proslava, javni prevoz, objekata za organizovanje sportskih i rekreativnih događaja, kao i tržni centri i trgovinski lanci.

Pored redovnih kontrola i planova koje imaju od svojih ministarstava, republički inspektori će akcenat baciti na protivepidemisjke mere.

O izvršenim nadzorima redovno će se izveštavati Radna grupa za suzbijanje širenja virusa Kovid – 19  koja je u sastavu republičkog Kriznog štaba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare