Najavljen nastavak projekta za finansiranje zdravstvenih radnika

VRANJE


Početkom januara biće potpisan ugovor između lokalne samouprave i Zdravstvenog centra Vranje koji predviđa nastavak projekta o zapošljavanju lekara, medicinskih sestara i tehničara.

Grad Vranje je među prvim lokalnim samoupravama, koja je pomogla zdravstvenim radnicima koji su bili na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanja. Samo 2016. godine bilo je nezaposleno preko 50 lekara, medicinskih sestara i tehničara. Projekat je počeo da se realizuje dve godine kasnije.

Nakon angažovanja gradskog rukovodstva i saradnje sa Državnom revizorskom institucijom i Ministarstvom finanisija pronađen je pravni osnov za rešavanje ovog problema, kroz projektno finansiranje, čulo se na prijemu koji je u gradskoj kući priredio gradonačelnik Slobodan Milenković za  rukovodstvo Zdravstvenog centra i medicinske radnike koji su projektno finansirani preko grada u sistemu primarne zdravstvene zaštite.

„Iz budžeta grada od 2018. godine, od kada se realizuje ovaj projekat, izdvojeno je preko 60 miliona dinara i još 20 miliona za nastavak projekta. Kroz ovaj projekat želimo da vas motivišemo, ohrabrimo i ukažemo poštovanje za sav trud koji ste uložili tokom školovanja. Mi sada na birou nemamo nijednog lekara. U toku je rekonstrukcija bolnice, a nakon završetka radova otvaraju se mogućnosti da zajedno sa Zdravstvenim centrom lobiramo ka Ministarstvu zdravlja u smislu proširenja kadrovskog plana, a samim tim i trajnog rešavanje vašeg zaposlenja”, rekao je gradonačelnik na prijemu.

Direktor Zdravstvenog centa dr Saša Đorđević je rekao da je u prethodnom periodu ostvarena odlična saradnja grada i ove ustanove i izrazio nadu da će tako biti nastavljeno i ubuduće.

On se zahvalio gradskom rukovodstvu na pomoći i podršci.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare