Najave novih akcija specijalne policije Kososva najviše štete Srbima

BEOGRAD-MITROVICA

Najave novih akcija specijalnih policijskih snaga na severu Kosova najviše štete nanose samim Srbima na Kosovu, upozorila je urednica portala Kossev Tatjana Lazarević.

Od 6. maja odlukom Skupštine Kosova opredeljeno je oko 11 miliona evra za plaćanje električne energije za opštine na severu Kosova. Po isteku tog roka, prema najavama provladinih medija, specijalne jedinice trebalo je da zauzmu glavnu trafostanicu Valač.

Problem je daleko ozbiljniji od političko-medijske propagandne numerologije i najviše štete nanosi samim Srbima na Kosovu, ocenila je Lazarević u razgovoru za Dnevnik TV N1.

Posle dva simulirana povika “vuk, vuk”, treći bi mogao da bude fatalan, “jer neće biti nikog ko će nas čuti“, predočila je ona i konstatovala da je svih ovih godina bilo malo onih koji se se suštinski udubljivali da razumeju kosovski problem.

Govoreći o pronalaženju rešenja za plaćanje struje, Lazarević je napomenula da pitanje energetike na Kosovu prati ultravisoka netransparetnost kod svih strana kojom se zamagljuje suština.

Podseća da je dogovorom u Briselu iz 2013. godine bilo predviđeno da EPS osnuje dve kompanije na Kosovu od kojih je jedna Elektrosever koja do danas nije dobila licencu.

“Usko grlo od samog početka je distribucija, kosovske vlasti ne dozvoljavaju Elektroseveru da se bavi distribucijom, a srpska strana insistira na tome“, objašnjava Lazarević.

Dodaje da i u sporazumu iz 2013. i u zaključcima iz 2015. nema tako jasnih i decidnih informacija o elektrodistribuciji kao kod drugih tačaka.

Prema nezvaničnim informacijama, dodaje Lazarević, već duže vreme se vode intenzivni razgovori i insistira se na dobijanju licence za Elektrosever, a da kraja godine trebalo bi da bude održan još jedan sastanak Beograda i Prištine na visokom političkom nivou.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare