Nagrađeni najbolji studenti

VRANJE

Za 30 najboljih studenata u gradskoj kući u Vranju gradonačelnik Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović, u petak, su priredili prijem.

Praksa da najbolji akademci iz Vranja, čiji je prosekm ocena veći od 9,25, budu novčano nagrađeni sa po 20.000 dinara uvedena je prošle godine.

,,Visok prosek koji imate dokaz su vašeg napornog rada i odricanja. Vi na najbolji način prezentujete svoj grad na fakultetima, ali i kongresima. Evidentan je odliv mozgova iz zemlje i taj problem rešava država, a lokalna samouprava kroz podršku i ulaganja u razvoj Vranja, želi da stvori što bolje uslove za vaš povratak. Vi ste nam potrebni i uvek sa ponosom govorite o svom gradu“, rekao je studentima gradonačelnik dr Milenković.

Većnica Jović je podsetila da je inicijativa da se novčano nagrađuju najbolji studenti potekla od gradonačelnika Milenkovića.

Ona je dodala da je na konkurs stiglo 60 prijava.

„To pokazuje da Vranje ima uspešne ljude u koje ulaže“ rekla je većnica i mladima poručila da nastave još intenzivnije da rade i da kad završe studije se vrate u Vranje.

U ime nagrađenih na podršci lokalne samouprave zahvalila se studentkinja Bojana Stanković, koja je rekla da je za sve njih ovo stimulativni čin i da će nastojati da i dalje budu najbolji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare