Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi

VRANJE

U okviru obeležavanja „Nedelje zdravlja usta i zuba“ Zavod za javno zdravlje  u Vranju organizovao je svečanost na kojoj su nagrađeni i pohvaljeni autori najboljih likovnih i literarnih radova. Reč je o deci predškolskog uzrasta i učenicima osnovnih škola sa područja Pčinjskog okruga. Oni su učestvovali na konkursu na temu „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg detinjstva”.

Iz četiri opštine Pčinjskog okruga u Centar za promociju zdravlja pristiglo je 208 likovnih i devet literarnih radova. Učestvovala su deca iz 10 osnovnih škola i isto toliko vrtića.

„Ovi konkursi imaju zdravstveno-vaspitni značaj, kao i da podstaknu zdravstevno odgovorno ponašanje dece  i formiranje dobrih navika u očuvanju zdravlja usta i zuba“, rekla je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju, dr Dr Svetlana Stojanović.

Najbolji radovi dece biće poslati u Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Beogradu.

„Pored toga pohvaljeno je još 80 radova, pre svega, zbog dečjeg truda ali i ideje koje ti radovi nose. Deca su kroz ovaj konkurs pokazala da su najbolji pormoteri zdravlja da kroz crtanje mogu mnogo toga da nauče ne samo oni već i drugi“, izjavila je Marija Nakić iz Centra za promociju zdravlja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare