Nagrade Nišu, Kragujevcu i Pirotu, Leskovac i Bojnik pohvaljeni

NIŠ-LESKOVAC-BOJNIK

Gradovima Kragujevcu, Pirotu i Nišu danas je, na svečanosti u Beogradu, Zaštitnik građana uručio nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini.

Na dodeli nagrada zamenica zaštitnika građana za prava osoba sa invaliditetom i starijih Vladana Jović rekla je da Zaštitnik građana na ovaj način želi da promoviše primere dobre prakse u oblasti pristupačnosti na lokalnom nivou i da ostvari bolju saradnju s njima kako bi utvrdio razloge zbog kojih se u punoj meri ne primenjuju propisi koji garantuju prava osoba sa invaliditetom.

Grad Kragujevac nagrađen je za sveobuhvatno delovanje na razvoju pristupačnosti i socijalno uključivanje osoba sa invaliditetom, Pirot za uključivanje krajnjih korisnika u proces donošenja odluka o adekvatnom rešenju za problem pristupačnosti, dok je Niš dobio nagradu za strateško promišljanje i proaktivnostu razvoju pristupačnosti.

„Prijavile su se 22 lokalne samouprave, a nakon obilaska prijavljenih gradova i opština, komisija je donela odluku da nagradu za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. dobiju gradovi Kragujevac, Pirot i Niš. Predstavnici nagrađenih gradova posetiće Milano, koji je dobitnik nagrade Evropske komisije Access City za prošlu godinu“, rekla je Jović.

Priznanja za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini pripala su gradovima Užice, Novi Pazar i Kruševac, kao i opštinama Bujanovac i Svilajnac.

Pohvaljeni su za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini gradovi Leskovac, Loznica, Pančevo i Vranje, kao i opštine Bojnik, Boljevac, Pantelej, Zvezdara, Negotin, Paraćin, Sremski Karlovci, Stara Pazova, Vrnjačka Banja i Žagubica.

Odluku o dodeli nagrada donela je konkursna komisija koju su činili predstavnici Zaštitnika građana, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i nekoliko udruženja građana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare