Nagrade najboljim učenicima Gimnazije

LESKOVAC

U Svečanoj sali leskovačke Gimnazije predstavljeni su najbolji učenici koji su osvajali medalje na Republičkom takmičenju iz različitih predmeta. Zahvalnice su dobili i profesori koji su sa učenicima radili kao mentori. Direktorka Gimnazije Dragana Cvetanović ističe da se radi o pobednicima ove škole, ali i grada Leskovca.

„Svojim radom oni promovišu kako Gimnaziju, tako i sredinu u kojoj rade i napreduju.“

Jasmina Ranđelović, zamenica gradonačelnika, čestitajući na uspehu naznačila je da zahvaljujući marljivim, vrednim, upornim i radnim učenicima koji ostvaruju značajne rezultate Gimnazija održava tradiciju po kojoj je čuvena od početka svog postojanja. Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet, a vi ste na dobrom putu da to postignete i grad Leskovac je srećan što se može ponositi vama i vaš je saveznik na tom putu.“

Na Republičkom takmičenju iz matematike Nikola Stević (prvi razred) osvojio je drugo mesto, Aleksandra Ljubenović (treći razred) treće mesto dok su Dimitrije Đorđević (prvi) i Miona Tomić (četvrti) pohvaljeni.

Na takmičenju iz hemije Aleksandra Ljubenović (treći razred) je bila druga i ostvarila je plasman na Srpsku hemijsku olimpijadu, Miona Tomić (četvrti razred)) takođe druga, dok je Kataraina Stojanović dobila pohvalu.

Mateja Stevanović je bio treći na takmičenju iz istorije.

Na takmičenju iz književnosti – Književnoj olimpijadi prve nagrade su osvojili: Katarina Mičić, učenica prvog razreda, Katarina Ilić, učenica trećeg razreda, Milutin Stanić, učenik trećeg razreda, Mihajlo Popović, učenik trećeg razreda, Mateja Stevanović, učenik trećeg razreda.

Drugu nagradu su Milan Mićović, učenik prvog razreda i Marija Ivanović, učenica trećeg razreda, dok je Monika Urošević, učenica trećeg razreda, osvojila je treću nagradu.

Na međunarodnom literarnom konkursu „Beogradsko ogledalo“ Miona Tomić je osvojila prvu nagradu u kategoriji eseja, dok je u istoj kategoriji Marija Tomić dobila pohvalu.

Nikola Veličković , učenik Hemijko tehnološke škole postao je državni prvak iz predmeta Hemijska tehnologija, područje rada hemija, nemetali i grafičarstvo-grupa hemija .

Njegovu školu i njega tim povodom nije posetio niti mu uručio zahvalnicu niko o gradskih funkcionera.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Prosvetar
Prosvetar
23 Maja, 2019 6:50 pm

Dosta vise omalovazavanja vlasti,pa valjda direktor gore pomenute hemiske skole daje zahvalnice ucenicima i nastavnicima i zove goste kao sto je direktorka Gimnazije.Odakle gradonacelnik moze da zna za rezultate sa takmicenja u bilo kojoj skoli kad i sameme skole medjusobno ne znaju.Najzlonamernije je objaviti ovako nesto.

Divna
Divna
23 Maja, 2019 4:30 am

Ovo je ponos Leskovca, bravo za decu, profesore, skolu i nas grad.

Проститутки Бишкека
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x