Nagrada za pokretača promena 2021. godini uručena Ženskom solidarnom frontu iz Vranja

VRANJE

Za organizovanje Humanitarnog bala za podršku deci Vranja, Godišnju nagradu za pokretača promena 2021. godine dobio je Ženski solidarni front.

I ove godine nagrade su dodeljene u četiri kategorije.

Vranjski Ženski solidarni front dobio je nagradu u kategoriji Pohod na aktivizam.

Inicijativa je pokrenuta na osnovu statusa postavljenog na jednoj od društvenih mreža, kada je jedna Vranjanka pozvala žene Vranja da se ujedine i pruže podršku deci koja su ostala bez jednog ili oba roditelja tokom pandemije kovid-19.

Oformljena je FB grupa „Ženski solidarni front Vranje“ koja je okupila preko 700 žena. Više od dva meseca žene su lobirale i organizovale kampanju za prikupljanje sredstava.

Prikupljeno je 681.106 dinara, uz 26 donatora koji su direktno donirali robu, odnosno usluge deci i porodicama.

Na Javni poziv za podršku javilo se devetnaest porodica sa tridesetoro dece. Akciju su logistički podržali Grad Vranje i brojni mediji, što predstavlja primer uspešne saradnje čitave zajednice.

S obzirom da su se na dan održavanja Humanitarnog bala navršile 43 godine od smrti heroine Diane Budisavljević, Vranje je tog dana otkrilo mural posvećen njoj i tako postao prvi grad u Srbiji koji joj je odao počast u vidu javnog obeležja.

Akcija podrške je organizovana i sprovedena angažovanjem Vranjanki i njihovih očeva, supruga, braće, prijatelja, i isključivo sredstvima lokalne zajednice.

Uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) od 2019. godine, priznanje dodeljuje Beogradska otvorena škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare