Nagrada za kurseve engleskog jezika za decu migrante u Srbiji

NIŠ

Tim koji se sastoji od studenata i nastavnika Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i predstavnika partnerskih organizacija UNICEF Srbija i Grupa za decu i mlade „Indigo“ dobitnik je međunarodne nagrade Proffomance International Higher Education Teacher Award u kategoriji Impact and mission with and for society i Profformance Best of Serbia.

 Naši predstavnici dobili su nagradu za uključivanje elemenata učenja kroz društveno-koristan rad u nekoliko izbornih predmeta na četvrtoj godini studija anglistike. Naime, studenti su u sklopu redovnih aktivnosti na ovim predmetima mogli da drže onlajn kurseve engleskog jezika za decu migrante u prihvatnim centrima u Srbiji, čime su stekli značajno praktično iskustvo u držanju nastave engleskog jezika ali se i praktično angažovali u rešavanju jednog društvenog problema – pružanju podrške obrazovanju učenika izbeglica i migranata u Srbiji.

                           Onlajn kursevi engleskog jezika za decu migrante u prihvatnim centrima u Srbiji realizuju se u sklopu projekta Supporting the education of refugee and migrants’ children in Serbia – E-learning response to COVID-19 crisis. Ovaj projekat zajednički realizuju UNICEF Srbija, Grupa za decu i mlade „Indigo“ i Filozofski fakultet u Nišu već dve školske godine, a očekujemo da će se projekat nastaviti i u narednom periodu.

                        Ova nagrada se dodeljuje  za primere dobre prakse i unapređenja nastave na nivou visokog obrazovanja u zemljama-učesnicama ovog Erazmus+ projekta,  Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Gruziji i Srbiji. Prijavljene projekte ocenjivao je međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka u oblasti visokog obrazovanja.                        Nagrada je uručena u Budimpešti, a nagrađeni projekti predstavljeni su u posebnim sesijama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare