Nagrada u prave ruke

VLASOTINCE
Dodelom oktobarskih priznanja, 10.oktobra kada se slavi Dan opštine Vlasotince, na najbolji način valorizuje se i vrednuje rad u tekućoj godini, kako za pojedince tako i pravne subjekte. I zato je na sednici Skupštine opštine Vlasotince, održanoj 14.09.2017.
godine donešene odluka, da devetoro najvrednijih budu nagrađeni sa najvišim opštinskim priznanjem za značajna ostvarenja i dostignuća u razvoju opštine, iz oblasti privrede, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne, dečje i zdravstvene zaštite, komunalne delatnosti, rada organa lokalne samouprave i drugim oblastima rada, dodeljuje se pravnim licima i pojedincima Oktobarska priznanja opštine Vlasotince za 2017.godinu.
Najviše priznanje opština Vlasotince, je Oktobarsko priznanje u obliku ,,Diplome 10.oktobar” ove godine došlo je, savim opravdano, u ruke izuzetno vrednog i preduzimljivog Zorana Stamenkovića, koji je još i član Opštinskog veća Vlasotinca. Dobro je poznata činjenica,, da grad bez sporta i kulturnih dešavanja je praktično mrtav grad”, što je izgleda motivisalo Zorana Stamenkovića da se između svakodnevnih obveza, prihvati i rada i u sferi kulturnih dešavanja.
– Stupajući na radno mesto opštinskog većnika , uzeo sam za obavezu i izabrao sam opredeljenje da zaštitim sve što je vredno i što je od zajedničkog interesa i društvenog značaja – kaže na početku razgovora, Zoran Stamenković laureat, ovogodišnjeg najvišeg priznanja opštine Vlasotinca ,,Diplome 10.oktobar”.
I, kako ste krenuli ?
– Sačinjen je Projektni tim, od vrednih ljudi, bez čijeg truda, svega ovoga ne bi ni bilo, ali ni bez odlučnosti čelnih ljudi opštine, koji su, u početku, sa dozom rezerve, na kraju uzeli aktivno učešće u finaliziranju samog projekta.
Šta je po vama, u vašem radu, imalo prioritet ?
– Dobro nam je bila poznata činjenica da u Vlasotincu ne postoji objekat koji zadovoljava elementarne uslove za potrebe kulturnih dešavanja, poput pozorišnih predstava, projekcije filmova, scenskih i muzičkih priredbi, i odgovarajući prostor za veće skupove. Sve to nas je navelo da dobro osmislimo naš projekat, koju smo zatim podneli na konkurs Ministarstvu kulture i informisanja, pod radnim naslovom ,,Dijalekt”. Dobijena sredstva iskoristićemo za potpunu rekonstrukciju i nadgradnju, kao i za izradu enterijera u sali bioskopa.
Kolika su sredstva u pitanju ?
– Ukupna vrednost ovog projekta je 46 miliona dinara, a sufinansiran je od strane Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Vlasotince.
Kada se može očekivati da radovi krenu ?
– Završen je postupak javne nabavke i ovih dana se očekuje da radovi počnu, a narativni deo projekta se već realizuje i ujedno predstavlja kampanju za očuvanje Prizrensko-tumočkog dijalekta, utemeljenog na našem podneblju. Samim Projektom je obuhvaćena različita umetnička forma koja neguje dijalekat u okviru različitih tematskih celina – informiše nas Zoran Stamenković, član Opštinskog veća, zadužen za kulturu u opštini Vlasotince.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare