Nagrada publike “Alisi u zemlji čuda” na IV Festivalu dječje umetnosti

NIŠ-SARAJEVO

 

Na sinoć završenom Četvrtom festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu, predstavi „Alisa u zemlji čuda“ dodeljena je nagrada publike “Najjači aplauz”.

Predsednica žirija Selma Alispahić je prilikom dodele nagrade istakla “da su djeca ovom odlukom pokazala da već sada znaju prepoznati kvalitet”.

Nagradu je u ime ansambla primila glumica Mirjana Đorđević, koja tumači naslovnu ulogu.

Festival dječije umjetnosti je internacionalnog karaktera.U takmičarskom delu programa učestvovali su još i: Zagebačko kazalište lutaka, Dječije kazališe Branka MIhaljevića Osijek, Gradsko kazalište “Joza Ivaković” Vinkovci, Udruženje “Fani” i Bosanski kulturni centar, East West Centar Sarajevo, Pozorište lutaka Mostar, Pozorište mladih Novi Sad, Pozorište za decu Kragujevac i Pozorišni studio “Nada” Ruma.

Na završnoj svečanosti, direktor festivala Fahrudin Kučuk se zahvalio svim učesnicima rečima: „Svi ste bili naš kotač u razvoju plemenitog cilja da djeci omogućimo njabolje i da od njih kao kreativnih bića dobijemo nadu da svijet idejnosti, mašte i ljubavi ne može da ugasne.“

Predstavu „Alisa u zemlji čuda“ režirao je Zoran Lozančić, a u njoj igraju: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

Gran pri festivala dodeljen je predstavi „Princezin rođendan“ Pozorišta za decu Kragujev

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare