Nagrada „Moment of the race“ Darku Veličkoviću

LESKOVAC-ČAČAK

U Čačku je početkom juna uspešno završena prva runda Serbian Drift Championship 2023. Druga destinacija karavana se održava u Bijeljini, treća se vozi u Kuli, a finale je u Čačku. Iako su od strane RHMZ – a najavljane padavine, vreme je ipak poslužilo te se događaj odvio nesmetano i uz prisustvo publike koja je bodrila takmičare. Leskovčani Darko i Ranko Veličković su i pored problema sa vozilom ostvarili zapažene rezultate.

Pre svega, bilo je dobrog druženja, odličan vikend i mnogo uzbuđenja. U Čačak smo došli u prepodnevnim časovima i već smo na probnom krugu otkrili kvar na motoru, te smo celog dana i noći pokušavali da rešimo problem ulja u cilindru. Nažalost, i sutradan, u subotu, auto je ponovo pokazao isti problem“ kaže za JUGpress Darko Veličković.

Darkov brat Ranko Veličković se nadovezao na priču svoga brata:„Imali smo sreće da su nam drugari ustupili automobile, mome bratu auto je ustupio Stefan Stošić, a meni Viktor Somođi –  Varga. Nažalost, moje kvalifikacije su se završile već u prvom krugu jer je otkazalo vreteno volana. Veliku zahvalost dugujemo Stefanu Stošiću i Viktoru Somođiju – Vargi“.

I pored velikih problema Darko Veličković uspeo je da kvalifikacije završi na prvom mestu. Na Darkovu veliku žalost, u drugom krugu posto je Darko bio prvi trebao je da se ukrsti sa osmoplasiranim u kvalifikacijama, a to je bio Stefan Stošić, momak koji je Darku pozajmio auto, ali po pravilima dalje ide onaj vozač čije u tom trenutku autu. Ovom prilikom, Darko je dobio pehar za „Moment of the race“  koji sledi onom vozaču koji najbolje i najtačnije odvozi stazu.

U nedelju na „Day of Champions“ auto mi je pozajmio prijatelj Siniša Simić – Simba te sam uspeo da se kvalifikujem u TOP 16, te sam bio u paru sa Nikolom Ilićem – Debelim, ali su organizatori promenili na TOP 32 zbog velikog broja kvalifikovanih vozača i menjaju mi par, te me uparuju sa Novicom Zekavicom, gde sam izgubio zbog prvog preširokog ulaska u krivinu i oborenog čunja“ nastavlja u jednom dahu Darko Veličković.

Ovom prilikom, braća Ranko i Darko Veličković iskazali su veliku zahvalnost svojoj porodici, svim njihovim prijateljima koji su ih podržavali, i sponzorima. (kraj) MT/LjS

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
11 meseca pre

Stefan Cosa Jovanovic iz Leskovca 4mesto Pro

Stefan Cosa Jovanovic 4 mesto.jpg
Zadnji put uredio 11 meseca pre Dragan
Dragan
Dragan
11 meseca pre

Marko Mare Mihajlović iz Leskovca 1mesto street

Marko Mare Mihajlović 1 mesto.jpg
Dragan
Dragan
11 meseca pre

Opet zaboravljamo ostale leskovcane
-Marko Mihajlović iz Leskovca 1mesto street
https://www.bragarace.com/results/11
-Stefan Cosa Jovanovic 4mesto Pro
https://www.bragarace.com/results/12