Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević” niškom prof.dr Bratislavu Milovanoviću

NOVI SAD

U Matici srpskoj u Novom Sadu su juče,  9. aprila,  dodeljena nacionalna priznanja „Kapetan Miša Anastasijević”. Ova prestižna nagrada dodeljuje se najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama koji su doprineli afirmaciji obrazovnog, naučnog i privrednog  ambijenta u  Srbiji.  Među ovogodišnjim dobitnicima je i prof.dr Bratislav Milovanović iz Niša,  istaknuti univerzitetski profesor, naučnik i menadžer koji rukovodi naučno-istraživačkim i inovacionim projektima i koji uspešno usmerava razvojnu i poslovnu strategiju   kompanija (Pogled Telekomunikacije, Pogled Medianis i Pogled Rosica) iz Pogled Grupe i Inovacionog centra naprednih tehnologija implementiranjem naučnih i inovacionih rezultata.

Prof. dr Bratislav Milovanović, je redovni profesor u penziji Univerziteta u Nišu i Univerziteta Singidunum, član Akademije inženjerskih nauka i Naučnog društva Srbije. Prof. Milovanović, koordinator Centra Niš Univerziteta Singidunum, je svetski priznati naučnik sa impozantnim brojem (preko 600) naučnih radova koji predstavljaju značajan doprinos razvoju naučne misli u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija. Uspešno je rukovodio velikim brojem istraživačko-razvojnih, inovativnih i naučnih projekata (preko 30) na domaćem i međunarodnom planu. Za ukupan naučni doprinos u 2015. godini uručena mu je nagrada za životno delo od strane nacionalnog Udruženja (MTTS) za mikrotalasnu tehniku, tehnologije i sisteme.

Prof. Milovanović je jedan od inicijatora i član radnog tima za organizaciju Foruma naprednih tehnologija od  2015.  Godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare