NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE U NOVIM PROSTORIJAMA

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zvanično je danas pustio u rad nove prostorije filijala Nacionalne službe

za zapošljavanje (NSZ) u ulici Milnskoj broj 16, preko puta Dečjeg dispanzera.

 

 

Površina nove poslovne zgrade, koja je u vlasništvu NSZ, je 970 metara kvadratnih.

Novi poslovni prostor omogućiće bolju funcionalnost i pristup uslugama i krajnjim korisnicima. Filijala Leskovac od sada radi prema svim standardima, ima info pult, pristupnu rampu za osobe sa invaliditetom, prosotor za arhivu, očekuje se instaliranje samouslužnog sistema, rekao je Cvetanović.

Prostor u Mlinskoj ulici, gde se ranije nalazila „Jik banka“, ima 30 kancelarija, dve sale, sopstenu arhivu, rekao je direktor filijale NSZ u Leskovcu Dejan Stanković.

„Priželjkivali smo da ovde više ne bude redova i čekanja pred info pultom, što se i ostvarilo, u čemu je i najveći značaj preseljenja u nove prostorije. Upošljenici su takođe zadovoljni. Imamo i rampu za invalidna lica, kao i prostor koji je za njih predviđen. Pored prostora nekadašnje „Jik banke“, koji je renoviran, drugi deo zgrade je rađen od temelja“.

Veoma je značajna saradnja sa lokalnom samoupravom i poslodavcima, uz čiju pomoć jedino može da se smanji nezaposlenost, kako bi redovi ispred info punta u buduće bili sve manji i manji, dodao je Stanković.

On je izneo podatak da je broj nezaposlenih lica za poslednje tri godine smanjen je od 23.000 na 19.800.

„Samo u ovoj godini grad Leskovac iz svog budžeta izdvojio je 27 miliona dinara za sprovođenje mera i programa aktivne politike zapošljavanja. Grad će samostalno sa 18 miliona finansijski podržati sprovođenje subvencija za otvaranje novih radnih mesta, dodelu novčane pomoći pre svega nezaposlenim visokoškolcima sa prosekom preko 9, kroz program stručne prakse i za realizaciju obuke na zahtev poslodavaca. Uz sufinansiranje sa NSZ grad izdvaja još devet miliona dinara za realizaciju subvencije za samozapošljavanje i program stručna praksa za lica bez radnog iskustva“, rekao je  Cvetanović.

Adaptacija i izgradnja zgrade,  gde je sada smeštena leskovačka filijala NSZ,  trajala je tri godine, odvijala se u tri faze i koštala je oko 70 miliona dinara.

Sve je finansirano  iz budžeta NSZ-a Srbije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare