Na „SCHOOL FOOTBALL EURO 2016” Srbiju predstavljaju Vranjanci

VRANJE

Zahvaljujući osvojenom prvom mestu na Republičkom takmičenju u fudbalu koje je u decembru prošle godine održano u Kruševcu učenici Tehničke škole iz Vranja učestvovaće na Evropskom prvenstvu u fudbalu „School Football Euro 2016“. Vranjanci su jedini iz Srbije koji će predstavljati našu zemlju na ovoj značanoj sportskoj manifestaciji srednjoškolaca.

Fudbalski tim Srbije broji 18 đaka svih smerova Tehničke škole na čelu sa trenerom Miodragom Krstićem, profesorom fizičkog vaspitanja.

„Presrećni smo što odlazimo u Francusku. Ovo je san svakog deteta koje se bavi fudbalom i mi živimo za to. Uz mnogo truda, rada i velikog odricanja uspeli smo da se izborimo za odlazak na ovo za nas, našu školu i Srbiju značajno takmičenje“, rekli su đaci koji su deo tima koji odlazi u Francusku.

I pomoćnik direktora Tehničke škole u Vranju, Dejan Đelić ne krije zadovoljstvo.
„Zahvalan sam učenicima koji su nam omogućili da u Francuskoj predstavaljamo ne samo Vranje, već i našu zemlju. To je veliki uspeh“.

Na ovom takmičenju učestvovaće 23 međunarodna tima podeljena u četiri grupe. Biće odigrano 90 utakmica u Lilu i Lensu, gradovima severne Francuske.
Pokrovitelji putovanja Vranjanaca su Fudbalski Savez Srbije i Savez za školski sport.
Evropsko prvenstvo u fudbalu za učenike srednjih škola “School Football Euro 2016” biće održano od 29. maja do 6. juna. Organizatori su Internacionalna sportska federacija ISF i Nacionalna unija za školski sport u saradnji sa Fudbalskom federacijom Francuske, njihovom vladom i lokalnim vlastima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare