Na zahtev čitalaca: Kako se u Vranju uzima novac iz budžeta i zapošljavaju podobni

#nazahtevcitalaca

VRANJE

Na adresu Regionalne informativne agencije JUGpress stigli je pismo naših čitalaca u kome se skreće pažnja na mehanizam uzimanja novca iz budžeta grada na ime finansiranja projekata iz oblasti brige o socijalnim potrebama građana ali i o tome kako za zapošljavanje u javnim ustanovama nije potrebna čak ni odgovarajuća diploma, o stvarnom obrazovanju da se i ne govori.

Pismo čitalaca objavljujemo u celini.

Poštovana redakcijo,

Obraćamo vam se povodom vašeg teksta o ocio-humanitarnim organizacijama i pranju para preko istih u Vranju. Sve što ste naveli u tekstu

se ponavlja već godinama i čelnici tih organizacija su, od običnih socijalnih slučajeva , kroz par konkursa postali vodeći investitori i tajkuni u Vranju. Narod sve to godinama gleda i ćuti. Dotični naprednjak Šone je od konobara postao najbogatiji biznismen u Vranju.

Mi smo zaposleni u Apotekarskoj ustanovi Vranje, farmaceuti i tehnolozi, godinama kuburimo sa platama i stalno nam prete zatvaranjem i otpuštanjem. Podsećamo vas da su neke naše kolege 2016/17. godine u najboljim godinama dobile otkaz i uskraćena im je mogućnost da hrane porodicu od onoga za šta su se školovali.

Pre mesec dana dobili smo novog kolegu, eksperta za obradu drveta, pošto ima Višu drvno-prerađivačku školu, bar tako stoji na sajtu grada Vranja, pošto je dve godine bio član Gradskog veća za ekologiju, Danijela Vasiljevića u Vranju poznatog kao Bulumač. Još poznatiji kao taster i drukara gradonačelnika Gonzija i svih kojima trenutno služi. Zato ga od skoro po Vranju zovu „mešorečka“

Ono što je zanimljivo, a na šta niko od nadležnih ne reaguje, da naš novi kolega Bulumač, mada niko ne zna šta radi u Apoteci gde ne radimo sa daskama, je na čelu udruženja gradjana „Ćoška“ i da redovno na svim konkursima dobija od 2 do 5000 eura, pa što je još zanimljivije i u periodu kada je bio član gradskog veća, a udruženje prebacio formalno na svoju sestru. Za nadležne službe koje u ovome ne vide sukob interesa ili još bolje pljačku, ukazujemo da se udruženje i tada i sada nalazi na adresi porodične kuće, da naloge za transfer novca nije potpisivala sestra već gradski većnik Danijel Vasiljević Bulumač.

Ako zanemarimo zapošljavanje kao nagradu za potkazivanje, da li ovde nadležni ne vide primer pljačke i bogaćenja na muci socijalnih slučajeva, invalida i onih kojima je ovaj novac najpotrebniji.

Zaposleni u „Apotekarskoj ustanovi“ Vranje

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dobroslav Paraga
Dobroslav Paraga
2 godine pre

Ovo je najveca pljacka naroda, odnosno invalida. Silne pare oprase preko NVO u kombinaciji gradonacelnik i zamenica. Odatle silne nekretnine po Beogradu