Na usavršavanju u Bolonji boravili predstavnici Ekonomske škole

LESKOVAC

U organizaciji mreže UNISER, koja se bavi stručnim usavršavanjem nastavnika i stručnih saradnika, kao i razmenama učenika i studenata širom sveta, kroz Erasmus+ i druge relevantne programe, predstavnici Ekonomske škole “Đuka Dinić” iz Leskovca boravili su na Stručnom usavršavanju u italijanskom gradu Bolonji. Cilj ovog usavršavanja bio je da škole iz različitih zemalja razmenom iskustava dođu do boljih obrazovnih postignuća, a u Bolonji, sedištu najstarijeg evropskog univerziteta, su boravili profesori ekonomske grupe predmeta Karolina Prokopović i Živojin Prokopović, direktorka Ekonomske škole i pedagoški savetnik Biljana Đorđević. Oni su mogli da se kroz program “Senka na poslu” upoznaju sa italijanskim školskim sistemom, kao i da steknu dodatne veštine potrebne za pisanje projekata, koji omogućavaju umrežavanje srodnih škola na evropskom nivou.

„Ovo je bio jedan dodatni podsticaj da steknemo nove veštine i znanja u pisanju projekata, jer smo primetili da su ti projekti jako interesantni učenicima“ kaže Karolina Prokopović, dok Živojin Prokopović da je ova aktivnost bila plodonosna.

U Ekonomskoj školi “Đuka Dinić” trenutno se realizuju i dva projekta za učenike i to “Mladi osluškuju – obrazovanje za demokratiju” u organizaciji Ministarstva prosvete, dok se drugi pod nazivom „Benefiti usklađivanja poslovanja sa standardima Evropske unije“ sprovodi kroz Erasmus+ program. Ovaj projekat će se realizovati u aprilu mesecu i preko koga će 15 učenika boraviti na praksi u grčkim kompanijama.

„Za ovakve vrste projekata vlada veliko interesovanje među učenicima, razvija preduzetnički duh kod njih. Zato nam je stručno usavršavanje u Bolonji pomoglo da steknemeo dodatne veštine i da nastavimo dalje u tom duhu, jer vidimo da deci veoma prija da izađu iz učionica i da to bude neki drugačiji vid učenja.“ pojašnjava Karolina Prokopović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare