Na tržištu rada smanjen broj nezaposlenih lekara i medicinskog osoblja      

NIŠ

Trenutno je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš 32.897 aktivnih tražioca zaposlenja, a na teritoriji Grada Niša 22.625 što je za nekih 7 do 8 procenata manje u odnosu na isti period prošle godine, a preko 30 procenata manje u odnosu na pre desetak godina, saznajemo od Bobana Matića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Niš. On dodaje da je pandemija korona virusa uticala na strukturu nezaposlenih lica.                   

„Broj nezaposlenih je sada niži nego na početku pandemije korona virusa što znači da je tokom pandemije došlo do smanjenja broja nezaposlenih i vratili smo se  trendu koji smo imali na početku pandemije, a to  znači iz meseca u mesec, iz godine u godinu, smanjenje  broja nezaposlenih lica. Ono što nas raduje jeste da imamo povećanje zaposlenosti što je naš i krajnji cilj“, kaže Boban Matić.

                 Kada se  radi o strukturi nezaposlenih lica tokom pandemije je došlo do manjih promena.

                „Činjenica je da je pandemija malo uticala i na strukturu radne snage, konkretno na tržište radne snage. Do pre početka pandemije imali smo na evidenciji malo veći broj doktora i  medicinskog osoblja. Sada se taj broj smanjio obzirom da se veliki broj njih zaposlio. U početnim mesecima pandemije je došlo do toga da su  neka zanimanja tipa ličnih usluga ili ugostiteljskih usluga jednostavno postala suficitarna ali to se vraća u okvire i onoga što smo imali pre početka pandemije“, kaže Matić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare