Na tribini ProGlasa u Vranju govoriće glumica Svetlana Bojković

VRANJE

Inicijative ProGlas održaće tribinu u hotelu Royal Putnik u Vranju, u subotu u 13 časova. Na tribini će govoriti i glumica Svetlana Bojković, sudija Miodrag Miša Majić, reditelj Srđan Golubović, profesor prava Miodrag Jovanović i književnik i izdavač Gojko Božović.

,,Neophodno je obnoviti demokratski  poredak, pravne i političke institucije, duh slobodne i kritičke rasprave u kojoj će ljudi učestvovati bez straha od posledica. Srbiji nije potrebna nova klasa privilegovanih političkih oligarha koji će stajati iznad zakona, već jednake šanse za sve i solidarnost bez koje se ne može proći kroz vremena krize. Srbiji nije potreban kult ličnosti, već slobodni građani koji sami uređuju odnose u svojoj zemlji. Naša zajednička volja da uspemo u tom poduhvatu mora postati zalog za svaku buduću, srećniju i normalniju Srbiju”, stoji u tekstu ProGlasa. 

Iza inicijative ProGlas stali su i Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srđan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, Petar Peca Popović i mnoge druge javne ličnosti. Istog dana biće održana tribina i u sali Doma penzionera u Leskovcu.

Inicijativu je do sada potpisalo oko 160.000 građana. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare