Na teritoriji Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije : Fudbal ,,pobedio” Kovit – 19 !?

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ-VLASOTINCE-SURDULICA-PROKUPLJE


Poštujući Odluku Vlade Republike Srbije, rukovodstva Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, je u potpunosti ispoštovalo Odluku ovog državnog organa da se ovog vikenda, u subotu i nedelju sve utakmice redovnog kola svih kategorija igraju bez prisustva publike.

Iz kancelarije ove fudbalske organizacij stiglo je objašnjenje koja i koliko lica mogu biti u restriktivnom prostoru i na samim tribinama. Nije bilo, baš, lako domaćinima, kao organizatorima javnog skupa da organizuju utakmice, jer pojedini navijači nisu puno marili za ovu zabranu. Rukovodstvo FSRIS na čelu sa preduzimljivim generalnim sekretarom Ivanom Hadži Đorđevićem, kao i komesari za takmičenje Srpske lige ,,Istok” (Dušan Milić) i sve četiri zone ,,Jug” (Bratislav Ranđelović) ,,Istok”(Nebojša Popović) ,,Zapad”(Marko Mihajlović) i ,,Centar”(Goran Dimitrijević) bili su u stalnom kontaktu pre, za vreme i posle utakmice kako bi se Odluka o poštovanju zabrane sprovela u meri kako je to naloženo od strane Vlade Republike Srbije i kancelarije FSRIS.
Svakog vikenda, subotom i nedeljom, na teritoriji Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije igra se veliki broj prvenstvenih utakmica, na kojima kao sami akteri igre na terenu učestvuju fudbaleri i delioci fudbalske pravde, a na tribinama se okupi veliki broj zaljubljenika fudbalskog sporta, kako bi uživali u igri i nadmetanju klubova Srpske lige ,,Istok”, zatim četiri zone pod jurisdikcijom FSRIS, a tu su i utakmice okružnih, međuopštinskih, gradskih i lige mlađih kategorija.
Pitali smo prvog operativca FSRIS, Ivana Hadži Đorđevića, neposredno po završetku nedeljnih utakmica kako je protekao ovaj takmičarski fudbalski vikend na fudbalskim terenima Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

IHĐ: Odluku o igranju prvenstvenih utakmica bez prisustva publike svi klubovi su ispoštovali na pravi način
tako da u tom delu skoro da nije bilo nikakvih problema. Pored igrača i službenih lica koji su bili u zvaničnom Zapisniku utakmice bilo je dozvoljeno prisustvo po deset prijatelja oba aktera utakmice – izneo nam je prve utiske, neposredno po odigravanju nedeljnih utakmica, Ivan Ivan Hadži Đorđević, gen. sek. FSRIS.

JUGpress: Da li je bilo nekih problema na nekoj utakmici od četiri zone ?

IHĐ: U zoni ,,Jug” nije odigrana utakmica između Poleta 1980 i leskovačke Sloge, zato što državni organi takozvane države Kosova nisu dozvolili ekipi zonaša Poleta 1980 da dođu u Kuršumliji na odigravanje utakmice. Nije bilo utakmice u Despotovcu između domaće Sloge i ekipe Kušiljeva u zoni ,,Zapad, čiji su fudbaleri imali zdravstvene probleme prilikom odigravanja prošlonedeljnog kola, a nije bilo utakmice ni u Pirotu između domaće ekipe Tanaska Rajića i ekipe Majdanpeka u okviru zone ,,Istok”. Sve utakmice u zoni ,,Centar” odigrane su bez problema, kao i svi ostali mečevi u sve četiri zone. U utakmicama mlađih kategorija, za sada nemamo sve podatke o utakmicama koje su bile na programu, s tim što neke utakmice nisu igrane na isistiranje roditelja tih mladih fudbalera.

JUGpress: li ima naznaka šta se može očekivati sa odigravanjem narednih utakmica ?

IHĐ: U svakom slučaju, u ovom i ovakvom trenutku, najvažnije je zdravlje svih aktera fudbalske ige. Mi se sigurno nećemo baviti nikakvim pretpostavkama, već ćemo slediti i poštovati sve Odluke koje su u nadležnosti naših državnih organa i Fudbalskog saveza Srbije – jasan je u odgovoru na postavljeno pitanje Ivan Hadži Đorđević, prvi operativac u FSRIS.
Sve utakmice u okviru 17.kola Srpske lige ,,Istok” odigrane su u predviđenom terminu. Ovo najjače fudbalsko takmičenje na srpskoligaškom ,,Istoku” proteklo je, po rečima, komesara za takmičenja Dušana Milića u granicama sportske korektnosti i uz poštovanje svih Odluka nadležnih organa i bez prisustva publike.

Ozbiljnost trenutka u kome se trenutno nalazimo, kao i Odluke o igranju utakmica bez publike, svi klubovi prihvatli su bez pogovora, poštujući u potpunosti sve mere koje su bile predviđene u tom delu. Iskazujemo zahvalnost svima koji su bili učesnici ovog vikenda na fudbalskim utakmicama srpskoligaškog ,,Istoka” za poštovanje navedenih Odluka – rekao nam je, Dušan Milić, komesar za takmičenje Srpske lige ,,Istok”, očigledno zadovoljan poštovanjem propisane Odluke igranja utakmice bez publike.
Prvenstvena sezona u svim ligama u Srbiji je naišla, u ovom trenutku, na ozbiljan problem, koji ne može sama da reši fudbalska organizacija, već je to isključivo pod ingerencijom države, koja će, sigurno, znati i umeti da u najskorije vreme predloži i donese određene mere kada su u pitanju sportska takmičenja, jer zdravlje sportista je u svakom slučaju prioritet svih prioriteta. Ovog vikenda, u takozvanom prvom poluvremenu, fudbaleri su ,,pobedili” KOVIT -19 i vode sa rezultatom 1:0. Kako će biti u nastavku ,,drugog poluvremena”, saznaćemo u danima koji su pred nama.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека