Na terenima Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga počinje jesenja sezona

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE-MEDVEDJA

Na terenima Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga u takmičenjima za bodove počinje od nedelje jesenja fudbalska sezona u Jablaničkoj okružnoj ligi i Međuopštinskoj ligi. Obe lige u takmičenju imaju po 16 klubova, a rasporedom kako je predviđeno neće biti vanrednih kola.
– U organima saveza uradili smo sve obaveze koje su predviđene kako bi smo spremni ušli u novu prvenstvenu sezonu. Održani su seminari za službena lica, za sudije i delegate, a usvojene su, u jednom delu, i nove Propozicije za takmičenje”, rekao je za JUGpress predsednik FSJO, Dragan Stojiljković.


Da li ste odredili komesare koji će raditi u obe lige ?
– Da. Komesari ostaju isti, što znači da smo zadovoljni radom u prethodnoj sezoni. Brigu o takmičenju u Jablaničkoj okružnoj ligi vodiće Goran Nedeljković, a sudije će delegirati Aleksandar Milenković. U Međuopštinskoj ligi komesar za takmičenje je Miroslav Marjanović, dok je Goran Đokić iz Vlasotinca komesar suđenja.
Da li je došlo do promene iznosa kotizacije za takmičenje ?
– U ovo današnje vreme sveopšte besparice nismo želeli da povećavamo veći namet u vidu kotizacije klubovima. Za jednu takmičarsku sezonu klubovi Jablaničke okružne lige plaćaju kotizaciju u iznosu od 25.000 dinara, dok je pet hiljade dinara iznos manji za klubove Međuopštinske lige.


Da li su svi klubovi izmirili svoja potraživanja ?
– Svi dužnici, po fudbalskom zakonu naše organizacije, su sankcionisani, odnosno su suspendovani. Oni znaju šta će biti produkt nepoštovanja odluka određenih saveza, tako da mislim u tom delu neće biti nikakvih problema.
Koji su klubovi novi članovi u Jablaničkoj okružnoj ligi, odnosno Međuopštinskoj ligi ?
– Za bodove u Jablaničkoj okružnoj ligi, kao novi članovi boriće se leskovačka OFK Morava i Šumadija iz Razgojne, dok su novi članovi Međuopštinske lige Veliko Trnjane, Todorovce i Sloboda iz Donjeg Brijanja.
Vaša poruka svim klubovima i službenim licima za predstojeću prvenstvenu sezonu ?
– Želim svima uspešnu fudbalsku jesen, sa iskrenim željama da fudbalski tereni budu mesto gde će se poštovati sportski fer plej, a da pobednik bude ona ekipa, koja je uistinu bolja na sportskom terenu. Apelujem na sve učesnike da učine sve, da ne bude nikakvih incidentnih situacija, i da na kraju pobedi fudbal – jasan je prvi čovek FSJO, Dragan Stojiljković.


Prvi operativac saveza Dušan Petković, objasnio je za JUGpress deo propozicija vezanih za prelazak u viši rang, odnosno zonu ,,Jug” gde teritorijalno pripadaju klubovi iz FSJO.
– Iz Jablaničke okružne lige upada prvi i onoliko klubova koliko po Propozicijama za takmičenje nove zone ,,Jug” dozvoljavaju. Iz Jablaničke okružne lige ispada poslednjeplasirana ekipa, i onoliko još klubova, koliko se vratim iz zone ,,Jug” – veli Dušan Petković, generalni sekretar FSJO:
Da li su se klubovi opredelili kada će igrati svoje utakmice ?
– Sve utakmice u Jablaničkoj okružnoj ligi igraće se u nedeljnom terminu. Subotom U Međuopštinskoj ligi svoje utakmice igraće Jedinstvo (Šišava), Mladost (Batulovce), Veliko Trnjane, Radnički (Pertate), i Todorovce, dok će nedeljom od 11 časova igrati leskovački Lemind 1953 i Bratstvo iz Bratmilovca – kaže Prvi operativac FSJO, Dušan Petković.
Parovi 1.kola Jablaničkog okruga: Šumadija – Jedinstvo (G), Vučje – Železničar, Polet – Sloga, OFK Morava – Mladi borac, Kumarevo 65 – Zloćudovo, Umac – Mladost 1959, Bobište – OFK Brza, Čekmin – Progres.
U premijernim utakmicama 1.kola Međuoptinske lige, sastaju se: Gradac – Radnički, Plantaža – Jedinstvo (Š), Milanovo – Lemind 1953, Radnik Sušice – Mladost (B), Sloboda – BSK, Real – Bratstvo, Moravac – Todorovce.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare