Na takmičenju „Pažljivkova smotra“ preko 2.000 dece

VRANJE

U vrtićima i osnovnim školama na celoj teritoriji Grada Vranja, u četvrtak, je održana tradicionalna akcija „Pažljivkova smotra“.

Deca predškolskog uzrasta, kao i učenici prvog i drugog razreda, takmičila su se u poznavanju propisa i saobraćajnih pravila.

Akcija se organizuje već treću godinu zaredom, a cilj je edukacija dece kako bi se smanjio broj nemilih dogadjaja u kojima stradaju nažalost najmlađi.

„Ova akcija je upravo osmišljena kako bi se najmlađa populacija učesnika upoznala sa osnovnim pravilima u saobraćaju, u ovom konkretnom slučaju preko prilagođenih testova za svaki uzrast“, rekao je pomoćnik gradonačelnika i predsednik lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Marjan Stanković.

Član Saveta, Ivica Ristić, kazao je da se testiranje danas sprovodi u 60 lokalnih samouprava, među kojima je i Vranje, uz učešće od 60.000 predškolaca i učenika prvog i drugog razreda.

„Samo u Vranju na takmičenju učestvuje preko 2000 dece. Osnovni cilj je da se smanji broj stradale dece u saobraćaju“, rekao je Ristić.

O važnosti takmičenja i edukaciji učenika o osnovnim pravilima u saobraćaju govorila je i direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ Marina Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare