Na svim klinikama se radi na smanjenju lista čekanja

NIŠ

Na Infektivnoj klinici u Nišu trenutno je hospitalizovano svega 10 kovid pozitivnih pacijenata, dok je u Kruševcu na bolničkom lečenju trenutno manje od 30 obolelih, rekao je direktor UKC Niš, profesor dr Zoran Perišić.

    „Jedan sprat Infektivne klinike smo već pretvorili u nonkovid deo jer nikada ne smemo da zaboravimo da medicina ni ove ni prošle ni pretprošle godine nije počela i završila se sa kovidom. Sada moramo da brinemo o pacijentima koji su dugo  čekali da dođu do svojih lekara, a na nama je da im pomognemo“, kazao je dr Zoran Perišić.

      Povoljna epidemiološka situacija omogućila je da se uposli više kapaciteta na zbrinjavanju non kovid pacijenata i da se radi na smanjenju lista čekanja za operacije na svim klinikama. Najduže se trenutno čeka na ugradnje veštačkih kolena i kukova, istakao je dr Perišić.

      „Zbog toga smo angažovali još jednu operativnu salu tako da  sada rade tri.Raščišćavamo liste čekanja i došli smo do 2021.godine. Ono na čemu insistiram je da se liste čekanja apsolutno poštuju o da se ne može operisati mimo listi. Liste čekanja na drugim klinikama, poput kardiohirurgije, kardiologije, oftalmologije i neurohirurgije, su znatno kraće, ali imamo veliki  pristisak na minamaloinvanzivnu hirurgiju, na uloroliguju, na digestivnu hirurgiju. Daćemo sve od sebe da uposlimo što više kapaciteta i izađemo u susret što brže zdravstvenim problemima naših pacijenata“, naglasio je Perišić.

     U crvenoj zoni UKC Niš trenutno su samo jedan sprat Infektivne klinike, njena prijemna abulanta, kao i po jedna zona na Pedijatriji i Ginekoligiji, što će ostati tako sve dok kovida ima u populaciji, dodaje Perišić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare