Na severu Kosova zapaljena još tri automobila koja su pripadala Srbima

MITROVICA

Kosovska policija saopštila je danas da su u selu Lešak, u opštini Leposavić izgorela tri automobila, koja su pripadali Srbinu i nisu imali RKS registarske tablice.

Vest je za medije potvrdio portparol kosovske policije Bajram Krasnići.

“U 03.10 sati policiju je obavestio kosovski Srbin da je u Lešaku u Leposaviću požar zahvatio tri njegova automobila (nemaju RKS registarske oznake). Policija je izašla na lice mesta i pokrenula istragu”, rekao je Krasnići.

Na novi slučaj paljenja automobila reagovao je i kabinet predsednice Kosova.

Šef kabineta Bljerim Vela je rekao da “ilegalne strukture Srbije ciljaju na Srbe koje vide kao saradnike kosovskih institucija”.

“Kriminalna kampanja paljenja automobila na severu Kosova se nastavlja! Rano jutros su izgorela još tri automobila. Ilegalne strukture Srbije sada ciljaju lokalne Srbe za koje smatraju da sarađuju sa kosovskim institucijama. Svaki počinilac će biti izveden pred lice pravde”, napisao je on na Tviteru.

Slučajeve paljenja automobila na severu Kosova, kojih je bilo više od početka godine, prethodnih dana su osudili i ambasadori zemalja velike petorke na Kosovu.

U Prištini se ocenjuje da su ovi kriminalni akti upereni ka zastrašivanju lokalnih Srba pred lokalne izbore u opštinama na severu, koji su zakazani za 23. april.

Izvor: Novi magazin/Beta

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare