Na sednici gradskog parlamenta o radu gradonačelnika

VRANJE

Gradski odbornici na sednici koja je održana u četvrtak usvojili su Izveštaj o radu gradonačelnika za 2019. godinu.

Izveštaj o svom radu podneo je sam gradonačelnik koji je govorio o aktivnostima i ostvarenim projektima tokom prethodne godine.

Izneo je podatak da su ostvareni prihodi u 2019. godini iznosili skoro tri milijarde dinara, što je 96 posto u odnosu na planirane, uz budžetski suficit u iznosu od 224 miliona i 726 hiljada dinara.

„Zahvaljujući velikoj podršci republičkih organa, a na osnovu pripremljenih i dostavljenih projekata za sufinansiranje, u 2019. godini ostvaren je rekordan iznos republičkih transfera u budžet Grada Vranja u ukupnom iznosu koji je viši od 812 miliona dinara“, rekao je Milenković.

Gradonačelnik je govoreći o najvažnijim kapitalnim projektima u prošloj godini.

Istakao je da je Vranje prva lokalna samouprava u Srbiji koja je blagovremeno izvršila pripreme za realizaciju Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.


Podsetio je da je započeta izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u vrednosti od 500 miliona dinara, kao i da je završena izgradnja zgrade Pozorišta „Bora Stanković“, čija je vrednost radova iznosila preko 360 miliona dinara.

„Svečanom otvaranju zgrade Pozorišta prisustvovao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i najviše državno rukovodstvo. Treba reći da je Grad preko Filmskog centra Srbije dobio 11,7 miliona dinara za nabavku filmskog projektora, tako da će u okviru Pozorišta, Vranje dobiti i moderan bioskop“, rekao je Milenković.

On je dodao da su u toku rekonstrukcija Gradskog parka, izgradnja vrtića u naselju Raška i rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića, vredna 243, 5 miliona dinara bez PDV.

U okviru unapređenja društvene delatnosti, gradonačelnik je izdvojio ulaganja u socijalnu zaštitu, obrazovanje i finansijsku podršku nadležnim ustanovama, zdravstvu, sportu i sportskoj infrastrukturi, kulturi, verskim zajednicama i nacionalnim manjinama.

Gradonačelnik je govorio i o unapređenju i održavanju komunalne infrastrukture, javne rasvete, zatim toplifikaciji i odlaganju otpada i zaštiti životne sredine. Govoreći o unapređenju privrednog razvoja, posebno je istakao subvencije privatnom sektoru i pomoć mladima. Osvrnio se i na projekt ekonomske infrastrukture, poljoprivredu i turizam.

U izveštaju je spomenuo i rad Gradskog veća, koje je u posmatranom periodu održalo 47 sednica, rešilo 647 pitanja, donelo 466 zaključaka, 210 rešenja, 16 pravilnika, jedan program i predložilo 52 odluke

Predstavljeni izveštaj o radu Gradskog veća gradski odbornici su usvojili.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека