Na prelazu Preševo među mandarinama i pomorandžama 12 „slepih putnika“

PREŠEVO


Carinici su 17. februara 2021. godine na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, otkrili čak 12 migranata u tovaru mandarina i pomorandži.
„Slepi putnici“ otkriveni su kada je jutros oko 08:30 časova, na ulazu u zemlju, na red za redovnu kontrolu pristigao kamion kraljevačkih registarskih oznaka, natovaren svežim mandarinama i pomorandžama iz Grčke.


Na pitanje da li, osim robe koju prevozi ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, 33-godišnji vozač je odgovorio odrično, rekavši da je tokom vožnje čuo buku u unutrašnjosti kamionske prikolice.
To je bila dovoljna indicija da se izvrši pregled multigasnim detektorom „Drager“, koji je registrovao povećanu koncentraciju ugljendioksida u kamionskoj prikolici.


Nakon skidanja severnomakedonske carinske plombe, na kojoj nisu uočena nikakva oštećenja, u tovarnom delu otkriveno je 12 mlađih osoba bez ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su državljani Sirije.


Migrante je po otkrivanju preuzela policija u dalju nadležnost.
Napominjemo da je od početka godine na našim graničnim prelazima u različitim tovarima robe otkriveno ukupno 139 ilegalnih migranata.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare