Na području grada Vranja registrovano sedam novoobolelih od korona virusa

VRANJE

U odnosu na prethodnu nedelju na području Grada Vranja došlo je do povećanja broja obolelih od Kovida 19. Situacija je pod kontrolom zdravstvene službe i radi se o lakšim kliničkim slikama, rekao je medijima epidemiolog Zavoda za javno zdravlje, dr Slađan Stanković.

“Ono što je olakšavajuće u toj situaciji što su uglavnom lakše kliničke slike, blagi oblici ispoljavanja bolesti Kovid-19 ili asimptomatski. Dolazi do zaražavanja članova porodice, čak od tri do pet članova porodice budu oboleli. Takvih porodica je na području Grada Vranja i Surdulice više od desetak. Situacija se “primirila” u opštini Vladičin Han, pa čak i u Surdulici Na području Grada Vranja registruju se novooboleli. Taj procenat novozaraženih se popeo, bio je tri posto od broja poslatih uzoraka sada je to nešto vše, negde oko sedam posto novoobolelih. Po poslednjem uzorkovanju od 101 poslatog brisa sedam je bilo pozitivno na području Grada Vranja. Sve nam to nalaže da i u ovoj situaciji bez obzira što je vanredno stanje ukinuto podsetimo da su vanredne mere na snazi, znači da je epidemija u toku”, izjavio je medijima dr Stanković.

Broj obolelih u gradu od početka epidemije popeo se na 94 lica.U Surdulici ih je 45, u Vladičinom Hanu 24, u Bujanovcu 5, Preševu 3, Trgovištu 2 i jedna osoba u Bosilegradu.

U Pčinjskom okrugu obolela su 174 lica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare