Na obilaznici oko Svetoilijskog groblja fali 200 metara

LESKOVAC

Iako je u subotu počelo asfaltiranje 406 metara obilaznice oko Svetoilijskog groblja iz pravca kapele i 115 metara iz pravca Jajinskog puta, ova značajna saobraćajnica neće biti kompletirana.

Naime, deonica od oko 200 metara, kroz privatne posede, nije ni prosečena, zbog , tvrde nadležni, nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Gradsko javno pravobranilaštvo uveliko radi na tom poslu, ali je, navodno, do vlasnika pojedinih parcela nemoguće doći, a pojedini nisu čak ni identifikovani.

Leskovčani koji žive na tom delu Hisara, medjutim, tvrde da niko od nadležnih od njih nije zatražio informaciju o komšijama, jer se zna kome placevi i vikendice pripadaju i gde se ti ljudi nalaze.

Bilo kako bilo, izgleda da će postupak eksproprijacije potrajati, pa niko u ovom trenutku ne može da proceni kada bi obilaznica oko Svetoilijskog groblja, vredna preko 22 miliona dinara, mogla biti završena.

Nije poznato ni dsa li će od te sume, koja se izdvaja iz budžeta grada, biti izuzet iznos za tih 200 metara.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
polovicno
polovicno
3 godine pre

Nece, produzice ugovor prvim, pa drugim aneksom,,, uz uvecanje iznosa, zbog cekanja izvodjaca na resavanje imovinskih odnosa od strane grada.