Na listi za sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova  96 građana 

VRANJE

Članovi gradskog veća u Vranju usvojili su Plan energetske efikasnosti Grada za period od 2022. do 2023. godine, kao i Predlog Odluke o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje energetske sanacije. 

Na konačnoj listi za sufinansiranje mera energetske sanacije kuća i stanova, nakon obilaska terena je 96 građana. Za zamenu stolarije odlučilo se 73 građana. 

Za solarne panele je 15, ugradnju toplotnih pumpi je petoro, za ugradnju kotla na pelet je dvoje, dok je za kombinovanu meru ugradnja kotla na pelet i instalaciju grejanja u objektu jedna porodica.   

Gradsko veće je donelo Odluku o raspodeli sredstava, a nakon toga će biti potpisani trojni ugovori. Oni koji su dobili sredstva, mogu da krenu sa radovima. 

Ove godine na javni poziv javio se veliki broj građana, što je i očekivano, jer je iznos subvencija bio veći. Bilo je i onih građana koji se nakon završetka javnog poziva i produženog roka, tek sada interesuju za neku od mera. Oni će, s obzirom da su zakasnili, morati da sačekaju narednu godinu. 

Sredstva za sufinansiranje energetske sanacije objekata obezbedili su Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti Ministarstva rudarstva i energetike i Grad Vranje. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare