Na likovnom konkusu ,, Vodovoda,, rad Jelene Stanković najbolji

LESKOVAC

U holu Leskovačkog kulturnog centra postavljena je izložba likovnih radova učenika osnovnih škola na teritoriji Grada Leskovca, koji su konkurisali na likovnom konkursu koji je raspisao JKP „Vodovod“ Leskovac sa ciljem edukacije dece školskog uzrasta u pogledu očuvanja životne sredine, odnosno očuvanja voda.  Tema likovnog konkursa bila je „Ne izbacujmo otpad u reke! Izbacimo loše navike!“ Za najbolji je proglašen rad Jelene Stanković, učenice VIII/2 OŠ „Svetozar Marković“, drugo mesto osvojio je Marko Stajić, učenik VIII/2 OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja, dok je treća Katarina Janjić, učenica IV/1 OŠ „Vuka Karadžić“. Specijalnu nagradu za doprinos koji su dali ovom konkursu dobila je Škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“. 

Direktor JKP „Vodovod“ Branislav Stanković naglašava da je cilj konkursa edukacija.

„Želimo da decu osnovnih škola kroz program obrazovanja podstaknemo da razmišljaju o unačaju očuvanja naših površinskih voda od zagađenja, kao i o značaju prečišćavanja otpadnih voda. Na taj način deci se daje mogućnost da na kreativan način pokažu šta je to što oni vide kao značajno za očuvanje životne sredine i boljeg kvaliteta života.“

Na kraju manoestacije održana je i dečija predstava „Voda je naše blago“ koju su pripremili učenici III/4 OŠ „Josif Kostić“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare