Na licitaciji umetnička slika sa likom Salvadora Dalija

NIŠ

Umetnička slika sa likom Salvadora Dalija, umetnice Jelene Marković predemet je nove licitacije Lokalne fondacije Niš . Početna cena je 5.000 dinara, a licitacija je otorena do srede 18. maja u podne.      Poštovaoci lika i dela Salvadora Dalija koji žele da se nadmeću da umetničku sliku Jelene Marković svoje ponude mogu dati do sledeće srede, a licitacija se odvija u komentarima Fejsbuk objave LFN. Slika je uramljena, a dimenzije su 75×105 centimetara.

      Salvador Dali je jedan  od najistaknutijih predstavnika nadrealizma. Istoričari ga opisuju kao umetnika koji je stvarao mnogo ispred svog vremena, rekavši da „Dali nije jurio umetnost, već je umetnost jurila njega”.

     “Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, poštovaoce rada Salvadora Dalija i ljude koji žele da doprinesu razvoju lokalne zajednice da učestvuju u licitaciji i ukrase svoj dom ovom slikom“, poruka je iz Lokalne fondacije.

     Naglašavaju da se ponude za sliku daju  javno u komentarima Fesbuk objave, sa ličnih profila uz jasno vidljivo ime i prezime učesnika. Minimalan iznos za koji se može “podizati” ponuda je po 500 dinara.

     Jelena Marković rođena je 1994. godine. Završila je srednju Medicinsku školu, a zatim upisuje arhitekturu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Crtanjem i slikanjem se bavi od malih nogu, a nešto ozbiljnije se posvetila tome pre nekoliko godina. Sebe prikazuje na veoma specifičan način kroz crtanje crno-belim nijansama, sa nekim detaljima koji se ističu u boji, a njen rad inspirišu linija i prostor.

    Podsetimo, LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, društveno odgovornih kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Do sada je podršku dobilo 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Niš.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare