Na kraju jesenje sezone na srpskoligaškom ,, Istoku ” Dubočica vicešampion

LESKOVAC

Posle jesenas odigranih 15 kola na srpskoligaškom,, Istoku” fudbaleri pirotskog Radničkog osvojili su titulu jesenjeg prvaka, dok je ekipa GFK Dubočice sezonu okončala na drugom mestu i sa tri boda manjka u odnosu na prvoplasirane Piroćance. U jednom trenutku bodovna razlika prvih komšija bila je izuzetno velika jer su fubaleri Radničkog imali devet bodova više u odnosu na fudbalere leskovačkog srpskoligaša. U prvom delu jesenjeg dela prvenstvene sezone Piroćanci su bili ubedljivi i nizali su samo pobede, a sa dva poraza u završnici jesenje sezone protiv ekipe Radničkog iz Svijlanca i Pčinje iz Trgovišta u dobroj su meri ,,pomogli” GFK Dubočici da se na kraju jesenje sezone nađe na drugom mestu.ž

Sada kada su igrači na zasluženom zimskom odmoru na ljudima iz kluba je da izvrše analizu jesenjeg dela prvenstva i da već sada urade plan i program rada za narednu godinu. Sam redosled plasmana na tabeli jasno pokazuje da će se za šampionsku titulu boriti dve komšijske srpskoligaške ekipe iz Pirota i Leskovca. Ekipe Budućnosti iz Popovca, zbog pogrešne primene propisa, je sama sebi ,,oduzela” sedam bodova, što ih je, već sada, praktično eliminisalo iz borbe za najviši plasman.

 • Jesenja sezona bila je po mnogo čemu malo i turbolenta što se tiče takmičrskih rezultata. Bilo je uspona i padova, ali kada sve stavimo na vagu možemo najvećim delom da budemo zadovoljni plasmanom na drugom mestu na tabeli. Moglo je da bude i puno bolje, ali i gore. Sada sa drugog mesta mnogo se bolje vidi i mnogo je bliže prva pozicija nego li što smo u jednom trenutku u toku sezone bili sa devet bodova manjka od aktuelnog jesenjeg prvaka. Ne smemo da pravimo greške iz minule sezone, jer u prolećnoj sezoni nema popravnog – kaže na početku razgovora sportski direktor GFK Dubočica, Vladica Cekić.
  JUGpress: Šta je presudilo da se na kraju, ipak, nađete na tabeli tamo gde je i mesto vašoj ekipi ?
  V.Cekić: – Vera u sopstvene mogućnosti da imamo dobar igrački potencijal i da naši rezultati moraju da budu na nivou vrednosti i kvaliteta svih naših igrača. Važni su kvaliteti pojedinaca a još je važnija timska igra što smo mi materijalizovali na najbolji mogući način i u pravo vreme i to u samoj zavšnici jesenje sezone.
  JUGpress: Prvenstvenu sezonu ste započeli na trenerskoj klupi sa Markom Perovićem, a u toku sezone došlo je do promena prvog stratega GFK Dubočice ?
  V.Cekić: – Tako je. Marko je dete kluba i jedan od naših najboljih igrača koji su iznendreni u našem klubu. Odluka da ne bude naš trener je bila njegov lični čin na koji mi nismo želeli da utičemo. Zahvalni smo mu za sve što je učinio u periodu dok je bio šef stručnog štaba.
  JUGpress: Ko vam je preporučio Dejana Čelara sadašnjeg prvog stratega ekipe ?
  V. Cekić: – Njegov dobar rad i rezultati u klubovima gde je predhodno radio, što je potvrdio u vođenju naše ekipe od prve utakmice sa Brzim brodom koju smo dobili sa 8:0 pa do kraja jesenje sezone. U tom periodu bilo je evidentnog napretka u našoj igri što je i osnovni razlog da smo jesenju sezonu završili na drugom mestu.
  JUGpress: Kako ste prevazišli situaciju da niste imali, baš, puno igrača koji su bili na raspolaganju vašem treneru ?
  V. Cekić: – Tačno je da nismo imali previše igrača u takmičarskom pogonu, ali i sa tim brojem koji smo imali uspeli smo da ostvarimo rezultate sa kojima možemo biti zadovoljni. Kad smo imali probleme, tu su bile mlađe snage iz omladinskog pogona koje su na pravi način na terenu pokazale svoj kvalitet i da možemo na njih ozbiljno računati u vremenima koje su pred nama.
  JUGpress: Gde vam je jesenas bilo najteže ?
  V.Cekić: – U samom začetku sezone u prvom kolu u meču sa Dunavom u Prahovu gde smo remizirali 1:1 a morali smo kući da se vratimo kao pobednici. Da smo osvojili sva tri boda sada bi smo bili samo na korak bliže komšijama iz Pirota. Omanuli smo još u nekoliko navrata, ali to je sada prošlost i popravka nema.
  JUGpress: Do kada će igrači biti na odmoru i kada će se krenuti sa pripremama za novu sezonu ?
  V.Cekić: – Odmor je već istekao 19.decembra, a posle toga igrači su dobili planove indvidualnog karktera po kome će raditi, a početak priprema zakazan je za 16.januar.
  JUGpress: Da li imate već plan zakazanih kontrolnih utakmica ?
  V.Cekić: – Imamo nešto ali to nije konačan broj provera. Već 1.februara imaćemo prvu proveru sa prvoligašem Trajala u Kruševcu, posle toga biće još provera, jer želimo da svi igrači koji budu u trenažnom procesu dobiju priliku da se nametnu stručnom štabu.
  JUGpress: Mnogi se žale na suđenje. Da li vi imate nekih primedbi u tom delu ?
  V.Cekić: – Ne, nešto posebno. Nije naš manir da u sudijama tražimo opravdanje za eventualne neuspehe. Bilo je nekih sitnijih propusta, ali te greške su sa sastavni deo igre i na njih se mora računati.
  JUGpress: Kakva je atmosfera u ekipi ?
  V.Cekić: Više nego dobra i ona je plod jednog pravog zajedništva što se na najbolji mogući način manifestuje na svakom koraku i u svakom pogledu.
  JUGpress: Ko, pored Čelara, čini stručni štab ?
  V.Cekić: – Tu su Boban Cenić i Miloš Đukić, a sa golmanima radi Zvezdan Stojanović.
  JUGpress: Koja su vaša očekivanja u nastavku drugog dela prvesntva ?
  V. Cekić: – Dubočica u godini obeležavanja stogodišnjice i dobijanja novog multifunkcionalnog fudbalskog objekta ima obavezu da stremi najvećim rezultatima. Mislim da smo kadri i da imamo sve potencijale da se na kraju sezone okitimo šampionskom titulom i da se na našem novom stadionu od naredne sezone igraju prvoligaške utakmice – optimista je Vladica Cekić, sportski direktor leskovačkog srpakoligaša.


Budućnost kluba
MLAĐE KATEGORIJE
Mnogi klubovi muku muče sa mlađim kategorijama. Nema dece dovoljno, pa tako mnogi klubovi nemaju mladi naraštaj u takmičarskom pogonu.

 • Imamo sve kategorije mladih igrača, jer oni su budućnost našeg kluba. Igraju u ligama pod ingerencijom FSRIS i možemo biti u potpunosti zadovoljni rezultatima koje te naše mlade snage postižu u prvenstvenim utakmicama – veli direktor Cekić.

 • Statistika
  NEUMOLjIVI STRELCI DUBOČICE
  Iz samog pogleda na tabeli može se videti mnogo toga pozitivnog šta su uradili fudbaleri leskovačkog srpskoligaša u jesenjoj sezoni.
 • Od odigranih 15 utakmica, samo smo jednom teren napuštali kao gubitnici i to u Pirotu protiv lidera na tabeli, čiji su fudbaleri poraženi u dva susreta. Imamo izuzeteno ubojit napad, koji je jesenas put do mreže naših rivala našao u 42 navrata u proseku, rekordnih 2,8 golova, po utakmici. Najbolji strelac ekipe i prvenstva je, a ko bi drugi, nego naš kapiten Dušan Savić koji je pogodio protivničku mrežu 19 puta, a to je osam golova više od drugoplasiranog Jagodinca, Stefana Stanisavljevića. Odbrana je bila čvrsta i stamena i poklekla je samo 14 puta, a Piroćanci su samo bili bolji od nas sa dva pogotka manje u svojoj mreže. Eto, to su neki statistički podaci koji puno govore o mogućnosti i potencijalu naše ekipe i to nam daje nadu da na kraju sezoni možemo biti prvi – iznosi neoborive dokaze o snazi svoje ekipe, direktor Cekić.

 • Tekst i foto: Vlastimir Stamenković
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare