Na Kosovu od srede kretanje ograničeno na 90 minuta dnevno

PRIŠTINA

Građani na Kosovu i Metohiji stariji od 16 godina od srede će imati pravo da se kreću samo 90 minuta dnevno, najavio je večeras vršilac dužnosti ministra zdravlja privremenih prištinskih institucija Arben Vitija, prenose prištinski mediji.

Građani stariji od 16 godina, od srede u 6.00, imaće pravo da se kreću samo 90 minuta dnevno, a vreme izlaska utvrđuje se na osnovu pretposlednjeg broja lične karte, rekao je Vitija.

Vitija je, kao vođa radne grupe za upravljanje pandemijskom krizom, zahvalio građanima na poštovanju dosadašnjih odluka o ograničavanju kretanja, ali je dodao da one, sada kada je broj zaraženih povećan, nisu dovoljne.

Prema konačnoj odluci, izlazak iz kuće je dozvoljen samo sa razlogom, kako bi se izvršila neka usluga ili osnovno snabdevanje.

Za osobe mlađe od 16 godina takođe je dozvoljen izlazak na 90 minuta po istom kriterijumu, ali uz njih mora biti prisutan i član uže porodice, prenose mediji na Kosovu.

Za strance će se primeniti ista mera i njihovo kretanje biće određeno na osnovu pretposlednjeg broja pasoša.

Tokom vožnje automobila, vozaču nije dozvoljeno da prevozi više od jednog putnika.

Vitija je zamolilo građane starije od 65 godina da ne napuštaju svoje domove.

Na Kosovu je do sada, bez današnjih podataka, registrovano 362 zaražena lica, dok je zabeleženo osam smrtnih slučajeva od posledica korona virusa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare