Na   Klinici  za kardiohirurgiju otvoren kabinet za neinvazivnu dijagnostiku

NIŠ

Na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš otvoren je Kabinet za neinvazivnu dijagnostiku koji poseduje dva najmodernija ultrazvučna aparata za preglede srca i vaskularnog sistema. Koliko je ovo vazno govori podatak da je samo u decembru prošle godine na ovoj klinici pregledano 1200 bolesnika.

„ Zahvaljujemo se direktorki RFZO prof dr Sanji Radojevic Škodrić i bivšoj direktorki Uprave za biomedicinu dr Vesni Rakonjac koji su prepoznali strateski značaj naše klinike i obezbedili ova dva aparata. Takodje se zahvaljujemo kompanijama BP Denta Pharm, SN Medic, Draganu Gavriloviću Gavri iz Prokuplja i MedicoLine na opremanju ovog kabineta“, kažu na ovoj Klinici.

                           Kako bi pružili pravovremenu uslugu svim svojim bolesnicima, i pored nedovoljnog broja osoblja, radno vreme ambulanti biće produženo sa 8 do 14 sati  na 8 do 19 sati.

                            „Molimo i tražimo od Uprave UKC Niš da se na rad u našu kliniku preraspodeli za početak jedan radiolog koji je inače i deo našeg tima za transplantaciju bubrega. Naša je procena da bi taj radiolog godišnje obavljao do 5000 ultrazvučnih pregleda koji se sada uglavnom rade privatno po ceni od 4-5000 dinara. Na ovaj način bi se našim pacijentima uštedelo oko 25 miliona dinara ili preko 200 000 evra i to samo u 2023. godini“, objavio je dr Dragan Milić na svojoj Fejsbuk strani i dodao:

                          „Po mom mišljenju, najvažnije je to što bi pacijent odmah po upućivanju na pregled kod nas istog dana završio celokupni pregled a ne kao što se sada dešava da pacijenta vraćamo njegovom lekaru sa zahtevom za dodatnom dijagnostikom. Lekar opšte prakse mu piše novi uput i šalje na pregled radiologu gde su liste duge i na kraju se ide na pregled privatno kako se ne bi gubilo dragoceno vreme… I onda se pacijent ponovo nakon uradjenog ultrazvučnog pregleda vraća kod nas za definitivnu dijagnozu i terapiju… Ovakva organizacija duplira preglede kod specijaliste, maltretira bolesnike, finansijski ih opterećuje…Stalno čujemo kako treba da vratimo u centar zdravstvenog sistema pacijenta i njegove potrebe…Vreme je da predjemo sa reči na dela…Naša klinika je spremna“, istakao je Milić i zaključio da interes pacijenta mora biti iznad svakog drugog interesa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare